Afdrukken
Bevat Video: Video
Ankeiler: Na een week vol met tumult rondom Gelredome versloeg Sparta Rotterdam op Het Kasteel een inspiratieloos Vitesse.

- Na een week vol met tumult rondom Gelredome versloeg Sparta Rotterdam op Het Kasteel een inspiratieloos Vitesse. Vitesse wist nog wel op voorsprong te komen door een doelpunt van centrumverdediger Dominik Oroz. Dankzij doelpunten van Verschueren, Saito en Kitolano wisten de Rotterdammers de drie punten in eigen huis te houden. Maximilian Wittek kreeg een rode kaart, hierdoor mist hij volgende week de wedstrijd tegen PSV.

Sterk begin

Vitesse begon de wedstrijd sterk. Na zeven minuten ontving Kacper Kozłowski de bal na een kortgenomen hoekschop, hij passeerde zijn directe tegenstander, gaf de bal strak voor waarop Dominik Oroz gemakkelijk de bal binnen kon werken achter Sparta doelman Nick Olij. Een goed doelpunt na een uitstekende actie van Kacper Kozłowski.

Niet veel later legde Vito van Crooij de bal neer voor een vrije trap halverwege de helft van Vitesse. Hij gaf de bal voor op het hoofd van Arno Verschueren die de gelijkmaker kon binnenkoppen. Gezien het spelbeeld geen onverdiende goal.

Waar menig supporter zijn stoeltje al had verlaten om wat lekkers te halen viel er toch nog een doelpunt. Op slag van rust kreeg Koki Saito een voorzet van de rechterkant. De rappe Japanse aanvaller werkte atletisch de bal achter Vitesse doelman Kjell Scherpen en bracht hierdoor de stand op 2-1 in het voordeel van de Spartanen.

Slap na rust

Vitesse begon slapjes aan de tweede helft. Er werden weinig kansen gecreëerd en doelman Kjell Scherpen moest flink aan de bak.

In de 75e minuut kreeg Maximilian Wittek de bal aangespeeld. Hij nam de bal niet lekker aan waardoor Sparta verdediger Shurandy Sambo kon onderscheppen, Wittek kon alleen met een sliding zijn balverlies nog goed maken. Hij kwam keihard op de enkel van de rechtsback van Sparta en moest met rood het veld verlaten.

Tegen het einde van de wedstrijd kreeg het tiental van Vitesse de deksel op de neus. Na een corner van Vito van Crooij in de slotfase liep Joshua Kitolano de bal binnen. Hij kreeg zijn hoofd hard tegen de bal en Kjell Scherpen had hier geen antwoord op. De kleine middenvelder van Sparta bracht hiermee de stand op 3-1 en besliste de wedstrijd.

Degradatiezorgen

Door dit verlies staat Vitesse met 23 punten op plek 14 en ziet het de degradatiezorgen toenemen. Het verschil met Excelsior, dat zestiende staat, is nog maar drie punten. Die plek zou nacompetitie betekenen. Volgende week komt PSV naar het Gelredome, weer een zware taak voor de mannen van Philip Cocu.

Standaardsituaties

Marco van Ginkel constateerde dat Vitesse het opnieuw liet liggen in standaardsituaties. "Je krijgt zoveel tegengoals uit standaardsituaties. Dat zijn toch de details, dat mag ons eigenlijk niet overkomen".

Geen recht op punten

"Een goede start, maar aan het eind van de wedstrijd hadden we geen recht op punten" concludeerde trainer Phillip Cocu.