Bevat Audio: Audio
Ankeiler: Sportclub Westervoort heeft zondagmiddag eenvoudig de titel in de tweede periode gepakt. Op eigen veld had de club in de Derde Klasse B geen kind aan Concordia Wehl.

- Sportclub Westervoort heeft zondagmiddag eenvoudig de titel in de tweede periode gepakt. Op eigen veld had de club in de Derde Klasse B geen kind aan Concordia Wehl. Voor rust werd er al vier keer gescoord.

SC Westervoort ging voortvarend van start en binnen een kwartier stond er al 2-0 op het scorebord. Emmanuel Richardson en Gerard Smink waren de doelpuntenmakers. Overigens had het ook zomaar 2-1 kunnen zijn, want de ploeg uit Wehl kreeg in de openingsfase ook een grote kans.

In het vervolg van de eerste helft hield SC Westervoort de druk op de ketel Concordia. Dat leverde na 34 minuten de 3-0 op van Christian Alfonso Martinez van Grieken en vijf minuten later schoot Ugur Cakir de ruststand tegen de touwen: 4-0.

Gas terug in tweede helft

Terug op het veld na de rust nam SC Westervoort gas terug. Er werden nog wel kansen gecreëerd, maar er werd niet meer gescoord. Ondertussen was in de andere wedstrijd, FC Bergh tegen VDZ de stand met 0-0 nog gelijk. Daarmee zat Westervoort op rozen in de richting van de tweede periodetitel.

In de slotfase schoot Brian Baaijens de eindstand op het bord: 5-0. Direct daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Omdat FC Bergh in de negentigste minuut nog scoorde tegen VDZ, is SC Westervoort met 35 punten nu alleen koploper in de Derde Klasse B. VVO Velp volgt op één punt en VDZ en VIOD Doetinchem op drie punten.

Tevreden

Trainer Wim Bleijenberg was blij met het resultaat en tevreden, "ondanks dat we toch nog iets teveel weggeven in mijn beleving, iets te slordig in balbezit".

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel