Ankeiler: Dierenambulance in Renkum en omstreken heeft onlangs nieuw materiaal gekocht van gedoneerd geld.

- Dierenambulance in Renkum en omstreken heeft onlangs nieuw materiaal gekocht van gedoneerd geld. “We hebben spullen vervangen die maar liefst veertien jaar oud waren”, vertelt Wilma van den Boogert van Dierenambulance Nederrijn.

Het totale bedrag dat vorig jaar is opgehaald is 2253,71 euro. Daar zijn twee nieuwe brancards van gekocht en materiaal voor in de ambulance, zoals speciale handschoenen, een loopplank en netten.

Afgelopen jaar konden mensen geld doneren door hun statiegeldbonnetjes in te leveren. De deelnemende supermarkten bevonden zich in Renkum, Rhenen, Doorwerth, Wageningen en Oosterbeek. “Het ging om kleine bedragen, die het winkelend publiek kon missen”, legt Van den Boogert uit. “Bij elkaar is het een mooi bedrag dat we goed konden gebruiken.”

De nieuwe brancards zijn nodig om grote dieren te vervoeren. Van den Boogert: “Als er bijvoorbeeld een overleden hond naar de ambulance moet worden gedragen, gaat het soms om meer dan zeventig kilo. Een brancard ontlast dan de vrijwilliger.”

'We kunnen nu meer dieren helpen'

Dierenambulance Nederrijn is blij met het gedoneerde geld en vindt het fantastisch dat zoveel mensen hen een warm hart toe dragen. “We hopen ook dat steeds meer mensen onze dierenambulance weten te vinden, zodat we nog meer dieren kunnen helpen.”

Er werken inmiddels 46 vrijwilligers bij Dierenambulance Nederrijn. “Onze vrijwilligers hebben een grote liefde voor dieren en zijn niet vies van hard werken”, aldus Van den Boogert. De dierenambulance is dag en nacht bereikbaar, ook op zon- en feestdagen. Ze zetten zich in voor wilde dieren, huisdieren en zwerfdieren in het gebied Renkum, Wageningen en Rhenen. Deze dieren worden door de ambulance vervoerd naar de juiste opvang, dierenarts of eigenaar.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel