Ankeiler: Het zorgpersoneel van Rijnstate wil een hoger salaris, maar het ziekenhuis heeft hier niet de financiële ruimte voor.

- Het zorgpersoneel van Rijnstate wil een hoger salaris, maar het ziekenhuis heeft hier niet de financiële ruimte voor. Wim van Harten, voorzitter van de Raad van Bestuur vertelt: “We staan achter ons personeel, maar de salarisverhoging is een extra kostenpost van miljoenen euro’s.”

De loonsverhoging die het zorgpersoneel eist, zorgt bij Rijnstate voor een zware druk op de begroting. Dit kan uiteindelijk gevolgen hebben voor het functioneren van het ziekenhuis. Hoewel het bestuur het ermee eens is dat de medewerkers meer zouden moeten verdienen, kunnen zij dit niet zonder hulp ophoesten. Daarvoor heeft het ziekenhuis hulp nodig van zorgverzekeraars en de overheid.

De afgelopen weken werd er al gepraat over de salarissen en Van Harten hoopte dat de vakbonden akkoord zouden gaan met hun aanbod. “We gunnen onze professionals een goede loonstijging, maar wat ze nu eisen is veel te fors.”

Niet genoeg financiële ruimte

Bij Rijnstate is er momenteel niet de financiële ruimte om per direct akkoord te gaan met de eisen van de vakbonden. Het huidige voorstel zorgt voor een toenemende druk wat weer gevolgen heeft voor Rijnstate, de medewerkers én daarmee de zorg voor patiënten. Van Harten: “We zijn trots en zuinig op ons personeel. Daarom willen we samen kijken hoe we met de huidige situatie om kunnen gaan."

Het personeel van Rijnstate legt donderdag het werk deels neer. Ze doen mee aan een landelijke staking, omdat ze betere arbeidsomstandigheden willen. Het personeel draait tijdens de staking een zondagsdienst. Dit houdt in dat de spoeddiensten wel door blijven gaan.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Meer over

Deel dit artikel