Bevat Video: Video
Ankeiler: Wie houdt er nou niet van pannenkoeken? Tijdens de nationale pannenkoeken dag zijn de baksels in Zevenaar het bindmiddel tussen jong en oud.

- Wie houdt er nou niet van pannenkoeken? Tijdens de nationale pannenkoeken dag zijn de baksels in Zevenaar het bindmiddel tussen jong en oud. De basisschoolleerlingen van Het Kofschip uit Zevenaar bakken massaal pannenkoeken voor de ouderen van verpleeghuis Subenhara.

Jarno is heel blij dat hij op deze manier zijn steentje bij kan dragen. “Ik vind het heel erg leuk om te doen, maar vooral fijn dat ik de oudere mensen blij maak.” De actie is bedoeld om de ouderen extra aandacht te geven en een hart onder de riem te steken. “Sommigen hier zijn helemaal alleen dus het is wel fijn om dit te kunnen doen.”

250 baksels worden er gemaakt door de leerlingen. “We zijn momenteel voor ongeveer honderd 60-plussers aan het bakken”, legt onderwijsassistent Sandra Loeters uit. Ook opa’s en oma’s hebben zich opgegeven voor de actie om eens te proeven van de creaties van hun kleinkinderen. De actie wordt gesponsord door de lokale supermarkt, die de boodschappen ter beschikking heeft gesteld.

De ouderen kijken samen met activiteitenbegeleidster Emma Feijen toe hoe de pannenkoeken worden klaargemaakt. “We merken dat de bewoners het heel erg leuk vinden dat er een beetje rumoer is.”

"De eerste verbrandt"

Floortje die druk bezig is met het bakken: “Ik heb nog nooit pannenboeken gebakken, maar het is helemaal niet zo moeilijk.” Maar het blijkt wel dat de kinderen goed op moeten blijven letten tijdens het bakken. “Je moet hem er alleen wel op tijd uit halen”, vertelt een leerling van Het Kofschip lachend “De eerste pannenkoek was namelijk meteen verbrand, omdat we teveel met elkaar stonden te kletsen.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Meer over

Deel dit artikel