Afdrukken
Bevat Video: Video
Ankeiler: De grote brand die in de nacht van zaterdag op zondag woedde in de voormalige Albert Schweitzerschool in Renkum, is aangestoken.

- De grote brand die in de nacht van zaterdag op zondag woedde in de voormalige Albert Schweitzerschool in Renkum, is aangestoken. Dat meldt de plaatselijke politie. Omwonenden zouden een harde knal hebben gehoord en vervolgens een groepje jongeren zien wegrennen.

Het vuur brak zaterdagavond laat uit in het pand aan de Goudsbloemstraat. Al snel na de melding werd opgeschaald naar 'grote brand' waarna diverse korpsen uit de regio de brandweer Renkum/Heelsum kwamen assisteren.

Hevige rookontwikkeling

Volgens een videocorrespondent was er sprake van hevige rookontwikkeling aan de voorzijde van het pand en bij het dak. In het oude schoolgebouw zijn onder meer een jongerencentrum en een bso gevestigd. De brand zou bij het jongerencentrum zijn begonnen.

Na zo'n twee uur blussen had de brandweer het vuur onder controle. Tijdens de brand zijn twee omstanders onwel geworden. Beiden zijn nagekeken in een ambulance. Over de omvang van de schade en de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

De politie is een onderzoek gestart. Ze hoopt op tips van getuigen.

Kijk naar beelden van de brand:

Deel dit artikel