Bevat Video: Video
Ankeiler: Wat voor de een slechts een hobby is, is voor de leden van minigolfvereniging DUNO een heuse sport. Voor het jaarlijkse enen-toernooi wordt dan ook druk voorbereid en getraind.

- Wat voor de een slechts een hobby is, is voor de leden van minigolfvereniging DUNO een heuse sport. Voor het jaarlijkse enen-toernooi wordt dan ook druk voorbereid en getraind.

Op de eerste officiële trainingsdag schijnt de zon, de minigolfers hebben geluk. Alle banen van de minigolfvereniging liggen er netjes bij. Hier en daar wordt nog schoongemaakt en voorbereid op het toernooi. Het is belangrijk voor het spel dat de banen goed bijgehouden worden, vertelt een van de leden: “Als er roest op de randjes zit, heeft dat effect op het slaan”.

Ook de spelers bereiden zich goed voor op het toernooi. Op het toernooi is het de bedoeling dat de bal met één slag in het putje belandt. Een van de leden, Mees, is hiervoor aan het trainen. Een tijd geleden won hij veel wedstrijden en staat nu op de club bekend als een van de beste spelers: “Vroeger was ik hier wel dagelijks aan het trainen”.

Hoewel hij inmiddels het spel vooral voor zijn plezier beoefend, is hij zijn talent en fanatisme niet kwijt. De bal lijkt er voor hem keer op keer zonder enige moeite in een keer het putje in te gaan. “Ik kan nog wel chagrijnig worden als het me niet lukt”.

Spelers hebben eigen uitrusting

De spelers hebben hun eigen uitrusting mee. Met hun eigen golfsticks en een hele tas vol verschillende balletjes gaan ze alle banen af om ze te oefenen. Voordat de wedstrijd begint, testen de spelers welk balletje gebruikt moeten worden voor de verschillende banen. “Er zijn heel veel balletjes met allemaal verschillende eigenschappen”. Zelf heeft Mees er zo’n 500, maar er bestaan er wel duizenden.

De eigenschappen van de balletjes kunnen zelf veranderd worden. Sommigen moeten warmer blijven dan anderen. Hier hebben de spelers uiteraard een oplossing voor: “sommigen houden we in onze zak, en sommigen zelfs in een geitenwollen sok in de broek”.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Meer over

Deel dit artikel