Ankeiler: De politie hoopt dat de aanhouding van een verdachte van een mishandeling in Arnhem dichterbij is gekomen.

- De politie hoopt dat de aanhouding van een verdachte van een mishandeling in Arnhem dichterbij is gekomen. In het programma Opsporing Verzocht liet ze dinsdagavond een foto zien van de man.

De foto bleek op de telefoon te staan van een van de twee andere vechtersbazen, die in verband met de mishandeling al waren opgepakt. Dat zijn een Nijmegenaar en een inwoner van Cuijk. Mogelijk komt de man die nu nog wordt gezocht ook uit die contreien.

De mishandeling was in de nacht van 26 op 27 november. Het slachtoffer (26) belandde in het ziekenhuis met een gebroken oogkas en een kapot jukbeen.

Plaats Delict van Omroep Gelderland stond eerder stil bij de zaak.

In Opsporing Verzocht was ook aandacht voor een andere mishandeling die in Plaats Delict is behandeld, die van een fietser uit Zevenaar die was achternagezeten door drie mannen. Dat was op 25 januari.

Het slachtoffer sprak de drie aan nadat hij zag dat ze onder meer spiegels van auto's hadden getrapt.

"Iemand is zo dapper om anderen aan te spreken op hun asociale gedrag. Vaak loopt het goed af, maar deze keer ging het afschuwelijk mis", zei politiewoordvoerder Jop Heinen in Opsporing Verzocht.

Zilveren of gouden hoektand

De politie heeft DNA-materiaal gevonden op een muts van een van de drie belagers. Het slachtoffer kon de muts van zijn hoofd trekken. De muts is van het merk Puma.

Een ander saillant detail: een van de andere twee belagers heeft een zilveren of gouden hoektand.

Meer over

Deel dit artikel