Bevat Video: Video
Ankeiler: In Schuytgraaf wordt momenteel een opvanglocatie gebouwd voor Oekraïense vluchtelingen, en dat zorgt voor verschillende kampen in de buurt.

- In Schuytgraaf wordt momenteel een opvanglocatie gebouwd voor Oekraïense vluchtelingen, en dat zorgt voor verschillende kampen in de buurt. De een is er blij mee, en de ander niet. Toch maken veel bewoners zich zorgen over de toekomst, het plan is om de Oekraïense vluchtelingen twee jaar te huisvesten op de locatie in Schuytgraaf.

De bewoners die recht op de bouw uitkijken worden tegenwoordig wakker met een ander uitzicht. De bouw vindt plaats voor park Lingezegen, op Veld 27. "We hebben het huis gekocht met het idee dat we vrij uitzicht zouden hebben, en dat wordt nu verpest", vertelt een van de bewoners. De gemeente heeft de buurtbewoners laten weten de units voor twee jaar te huisvesten in de Arnhemse wijk. Maar daar hebben veel bewoners hun twijfel bij. "Gemeente Arnhem en tijdelijk?", lacht een van hen. "Je hebt een hoop fantasie nodig om bij de gemeente tijdelijkheid te zien." Volgens de bewoners hadden de units prima op een ander plek geplaatst kunnen worden, "Er zijn zoveel braakliggende locaties en dan moet het uitgerekend voor onze voordeur."

'Ik weet niet wat voor mensen dat zijn'

De mening van de buurtbewoners loopt erg uiteen, "Met de buurtbarbecue zullen de discussies wel weer oplaaien", lacht de buurtbewoner die aan de bouwplaats woont. "Deze mensen hebben niets meer, soms moet je elkaar het licht in de ogen gunnen." Een van de bewoners heeft een vlag van Oekraïne aan haar gevel hangen. "Het gaat mij aan het hart. Ik kom zelf ook uit Oekraïne, dus ik weet wat voor mensen hier komen wonen", vertelt een van de buurtbewoners. Veel mensen, die niet fysiek uitkijken op de bouw, maken zich zorgen over wat er gaat gebeuren nadat de Oekraïners niet meer gebruik maken van de opvang. "Straks komen er asielzoekers, en ik weet niet wat voor mensen dat zijn."

De gemeente wil niet reageren op RTV Connect: "We willen eerst afwachten wat er uit de bezwaarprocedure komt, vanuit daar kunnen we verder kijken".

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.