Bevat Video: Video
Ankeiler: Het was druk op de laatste dag van het Aziatische restaurant Kwong Chow in de Steenstraat in Arnhem.

- Het was druk op de laatste dag van het Aziatische restaurant Kwong Chow in de Steenstraat in Arnhem. De eigenaar houdt er namelijk na 57 jaar mee op en dat wordt betreurd door de vaste gasten.

Na tientallen jaren sluit Kwong Chong haar deuren. De koks van het restaurant gaan met pensioen en ze hebben geen opvolger weten te vinden die dezelfde kwaliteit kan leveren. Op de website van het restaurant laat de eigenaar weten: "Wij zijn zeer dankbaar voor decennia klanten uit de buurt en uit het hele land voor wie wij het allemaal hebben mogen doen."

Verslaggever Benjamin Beernink ging langs op de laatste dag van Kwong Chow

‘Echte Kantonese gerechten’

Woensdag 29 maart om 12.00 uur ging Kwong Chow voor het allerlaatst open en stroomden de eerste gasten al binnen. Een vaste restaurantbezoeker vertelt: "Ik heb wel tien keer gebeld om te reserveren, maar dat kon niet meer." Daarom besloot ze om stipt om het middaguur langs te gaan om te kijken of er toch nog een tafeltje vrij was. Dat was niet het geval en dus besloot ze om eten af te halen. "Een deel van mijn bestelling bewaar ik voor vanavond, maar de wonton soep eet ik zo op."

Een andere gast laat weten dat hij hier al kwam toen hij een jochie van acht was. "Bij Kwong Chow bereiden ze altijd écht gerechten uit de Kantonese keuken, niet de Nederlandse zoals babi panggang of foe yong hai." Nu het restaurant sluit, moet hij een stuk verder reizen voor dezelfde keuken. Hij vindt het erg jammer dat Kwong Chow sluit.

Wat er met het pand van het restaurant gaat gebeuren, is nog onduidelijk. Kwong Chow gaat zich daar de komende tijd over beraden.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Meer over

Deel dit artikel