Bevat Video: Video
Ankeiler: Wethouder Mark Lauriks merkt tijdens zijn gastles op de Lea Dasbergschool in Arnhem dat de kinderen uit groep 7 zich erg bewust zijn van geld.

- Wethouder Mark Lauriks merkt tijdens zijn gastles op de Lea Dasbergschool in Arnhem dat de kinderen uit groep 7 zich erg bewust zijn van geld. “Ze weten hoe ze online prijzen kunnen vergelijken en dat je eerst goed na moet denken voordat je iets koopt”, vertelt Lauriks.

Het is de Week van het Geld en daarom kregen basisschoolleerlingen van de Lea Dasbergschool in Rijkerswoerd les over geld van de wethouder. Volgens Lauriks weten de kinderen al het een en ander over het onderwerp. "Deze kinderen zitten in groep 7 en hebben bijna allemaal al een pinpas", vertelt hij. "Ze zijn zich bewust van de waarde van geld en vinden bijvoorbeeld dat wanneer iets kapot is je het beter kan repareren." Toen de wethouder zelf nog zakgeld kreeg probeerde hij een beetje te sparen, maar uiteindeljik ging hij vooral snoep of andere dingen kopen waar hij zin in had.

Zo ging de gastles van de wethouder op de Lea Dasbergschool eraan toe:

'Vaker lessen over geld'

Als kinderen op jonge leeftijd al leren omgaan met geld, kunnen eventuele geldproblemen in de toekomst voorkomen worden. Daarom worden er activiteiten in Arnhem gehouden om kinderen te leren over de valkuilen van geld en hoe ze er verstandig mee om kunnen gaan. Lauriks merkt dat de leerlingen van de Lea Dasbergschool nu al weten hoe ze om moeten gaan met geld.

Zo vertelt één van de leerlingen: "Je moet vooral sparen, want je weet niet wat er aan komt." Zo geeft ze als voorbeeld dat je fiets ineens kapot kan gaan en dan is het onhandig als je net je geld aan andere dingen hebt uitgegeven. De leerling van de Lea Dasbergschool zou graag vaker lessen over geld willen. "Dan kan ik er nóg meer over weten", zegt ze.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Meer over

Deel dit artikel