Bevat Video: Video
Ankeiler: Ontmoetingsplek MOES in Arnhem opende zaterdagmiddag officieel haar deuren. De stromende regen deed niets af aan de feestelijke opening.

- Ontmoetingsplek MOES in Arnhem opende zaterdagmiddag officieel haar deuren. De stromende regen deed niets af aan de feestelijke opening. Vele tientallen mensen uit de buurt kwamen een kijkje nemen. Burgemeester Marcouch verrichtte de openingshandeling door een boompje te planten. "Een goed gewortelde boom voelt zich thuis".

Mengelmoes

Initiatiefneemster Marloes Tap was blij met de grote belangstelling. Ze vertelde dat het belangrijkste doel van MOES is om een "mengelmoes van mensen bij elkaar te brengen, om elkaar te helpen en samen leuke dingen te doen".

Bewonersinitiatief

Buurtbewoners werkten de afgelopen maanden hard om het oude portiersgebouw van de Enka, tegenover de Jozef Sartoschool, om te toveren tot een ontmoetingsplek voor jong en oud. Het gebouwtje werd in december vorig jaar door eigenaren BPD en KlokGroep ter beschikking gesteld aan het bewonersinitiatief.

Activiteiten

MOES wil uitgroeien tot een plek waar bewoners van de omliggende wijken naartoe gaan voor een kop koffie, een workshop of een middag werken. Er worden talrijke activiteiten georganiseerd, zo kunnen kinderen iedere twee weken terecht voor een knutselmiddag onder begeleiding van 'oma Leida'. Vrijwilligers hebben er moestuinbakken gemaakt en in de komende maanden wordt het terras bij het portiersgebouw opgeknapt.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel