Bevat Video: Video
Ankeiler: Nadat het stemmen voor de Renkumse fusieclub SCW’23 vorige maand in het water viel, wordt er vrijdag een ‘poging twee’ uitgevoerd.

- Nadat het stemmen voor de Renkumse fusieclub SCW’23 vorige maand in het water viel, wordt er vrijdag een ‘poging twee’ uitgevoerd. CHRC haalde als enige van de drie samengaande clubs niet het aantal aanwezigen tijdens de ledenvergadering.

Voetbalclub RVW, Redichem en CHRC willen fuseren tot één voetbalclub. Maar dat gaat niet zomaar, daar moet over gestemd worden. Een tekort aan aanwezigen bij de laatste ledenvergadering zorgde er bij CHRC voor dat het stemmen niet door kon gaan. Vervolgens moest er een nieuwe datum worden gepland.

Het bestuur van CHRC zit nu in de voorbereidingen voor vrijdagavond, als er opnieuw gestemd wordt. "We zullen nu zeker volgen, en dan zal er geschiedenis geschreven worden", laat trainer Peter van Dam van CHRC weten. De lat ligt bij de komende stemronde minder hoog: "Als twee derde van het aantal aanwezigen voor stemt dan gaat de fusie door", legt Van Dam uit.

'Na de zomer al een nieuwe club'

De clubs zijn zelf met het idee gekomen om samen te gaan. "Sportief gezien, maar ook zodat ze meer groepen kunnen aantrekken zoals senioren en dames", legt wethouder Marinka Mulder uit. De club zou nu regelmatig spelers van elkaar moeten lenen door een tekort. Als komende vrijdag de kogel door de kerk is, zal er snel actie komen. "Dat betekent dat er na de zomer al een nieuwe club is, we gaan dan met de gemeente en de club in gesprek om te kijken hoe we het sportpark gaan indelen."

Verslaggever Aniek Beekman bekeek hoe het sportpark er nu bij ligt. Het artikel gaat verder onder de video.

Zonde als het tegen de vlakte gaat

Niet iedereen is blij met de fusie, zo vindt een vrijwilliger bij RVW het zonde. "Ons gebouw is net gerenoveerd, ik vind het zonde dat alles dan straks tegen de vlakte gaat." Het idee is om na de zomer één gebouw te maken waar de toekomstige club gebruik van kan maken. De vrijwilliger die niet bij naam genoemd wil worden is een van de vijf leden geweest die bij de vorige bijeenkomst tegen het fuseren stemde bij RVW. "Ik snap wel dat er iets moet gebeuren, maar ik vind het zo zonde dat dat meteen zoveel geld moet kosten."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.