Ankeiler: De brand in de Albert Schweitzerschool in Renkum trof het daar gevestigde jongerencentrum zwaar.

- De brand in de Albert Schweitzerschool in Renkum trof het daar gevestigde jongerencentrum zwaar. De jongerenwerkers waren genoodzaakt het werk stil te leggen en zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een tijdelijke oplossing.

Werk oppakken

Het jongerencentrum was voor de brand drukbezocht. Voor de jongeren en de jeugdwerkers was de brand een harde klap. Jeugdwerker Maartje Kalkman merkte dat het jongerencentrum de jongeren in Renkum veel goed deed. Ze wilde het werk dan ook zo snel mogelijk weer oppakken.

De andere kant van de school bleek na de brand nog bruikbaar. Het jongerencentrum heeft het werk met de kleine kinderen daarheen verplaatst, en zijn daar inmiddels weer heel druk mee bezig. Kalkman: "Soms is het lastig dat we nog niet alle spullen terug hebben, maar we kunnen goed vooruit". Verder gaat het volgens de jeugdwerkers erg goed met het jongerenwerk en de kinderen: "We zijn heel sterk gebleven met elkaar".

Onzekere tijden

Het jongerenwerk moet tot Maartjes spijt nog even wachten. Het is nog onduidelijk wanneer dat weer opgepakt kan worden, er lopen gesprekken met de gemeente Renkum. Momenteel kunnen de jongeren terecht bij jongerencentra in de buurt, bijvoorbeeld in Oosterbeek.

Hoe de toekomst van het jongerencentrum eruit gaat zien is nog onzeker. Voorlopig kunnen ze nog 1,5 jaar terecht in het bruikbare stuk van de Albert Schweitzer school. Waar ze daarna verdergaan moet nog blijken. Maartje: "Dit is erg lastig voor ons en het voelt machteloos. We hebben geen vastigheid".

[lees ook:https://www.rtvconnect.nl/40662-brand-in-albert-schweitzerschool-verwoest-jongerencentrum]

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.