Bevat Video: Video
Ankeiler: Het is rustig op de camping Wellinghoeve in Groessen. Dat komt omdat het niet echt kampeerweer is tijdens deze vakantie.

- Het is rustig op de camping Wellinghoeve in Groessen. Dat komt omdat het niet echt kampeerweer is tijdens deze vakantie. "De camperplaats staat maar voor de helft vol", vertelt eigenaresse Annemarie Welling.

"Normaal gesproken zouden er wel 25 campers staan, nu is het veld maar voor de helft gevuld", vertelt Welling. Op de camping is er een oase van rust. Zo is er een lege jeu de boules baan en zijn er nog twaalf lege vakken te vullen door campers. "Ik snap het ook wel, als het niet zo mooi weer is willen de mensen er ook niet zo snel op uit." Volgens de eigenaresse bellen er zelfs mensen af als ze naar het weerbericht kijken. "Ja, dat is toch jammer."

Een van de campinggasten heeft al wel een plan gemaakt om de komende nachten door te komen. "Lekkere warme truien mee, een kacheltje aan en natuurlijk een drankje er bij", lacht de kampeerster. "Het slechte weer houdt ons niet tegen, het is lekker om even weg te zijn en je kan toch niets veranderen aan het weer."

‘Onze camper heeft eigenlijk alles’

"Het leuke van kamperen is dat je buiten kunt zitten en kunt fietsen en wandelen, maar met die nachtvorst is het gewoon te koud", vindt kampeerder Kees van Beest. "Maar om de hele dag nou in zo’n hokkie te gaan zitten, dat heeft niet mijn voorkeur."

En dat komt goed uit voor Van Beest want zijn ‘hokkie’ is in ieder geval van alle gemakken voorzien. Volgens hem kan je het eigenlijk geen kamperen meer noemen, zoals hij de komende maand zal vertoeven. "Onze camper heeft eigenlijk alles wat ook in een normaal huis zit, maar dan in het klein", lacht hij trots. Van een garage voor de fietsen tot een douche- en toiletcabine, Kees is er trots op. "Rillen in bed gaat mij niet gebeuren."

Wel moet Van Beest eerlijk toegeven dat hij niet lang in het Hollandse weer zal blijven. "Ik hoop dat de zon in Italië op ons zit te wachten."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel