Bevat Audio: Audio
Ankeiler: In de 2e klasse H heeft DCS een belangrijke overwinning geboekt. Tegen concurrent SDOUC uit Ulft werd met 3-2 gewonnen.

- In de 2e klasse H heeft DCS een belangrijke overwinning geboekt. Tegen concurrent SDOUC uit Ulft werd met 3-2 gewonnen. Door de overwinning lijkt de weg naar onderen redelijk afgewend. Voor DCS scoorden Serge de Vries, Mohammed Elarslan en Finn van Wessel. In de 3e klasse B deed VDZ goede zaken door met 0-3 te winnen bij VVO.

In een eerste helft waarin het eerste gevaar van de bezoekers uit Ulft kwam, was het DCS dat als eerste toesloeg. Via de rechterkant kon rechtsbuiten Ulgar Öncü zijn spits Serge de Vries bereiken. Die gleed vervolgens de 1-0 binnen. Niet veel later bracht Mohammed Elarslan DCS middels een prachtig doelpunt op 2-0. Na een slalom legde hij de bal met links in de verre hoek.

SDOUC langzaam beter

Na de goals wist SDOUC de wedstrijd wat meer naar zich toe te trekken. Tot hele grote kansen kwam dat niet, het bleef bij wat schamele kopkansjes die in de handen van Desley ten Westenend vielen. Na rust kon SDOUC wel tot scoren komen. Een combinatie over rechts belandde bij aanvoerder Kees van de Pavert. Die zag zijn schot via Jelle Smalbraak van DCS over de doellijn verdwijnen.

Met nog een kwartier te gaan bracht DCS-trainer Eric van Zutphen in de vorm van Finn van Wessel een nieuwe spits. Deze was met zijn eerste balcontact direct trefzeker, na een te korte terugspeelbal van Dennis Visbeek. Niet veel later deed aanvoerder Kees van de Pavert nog wel wat terug, door een voorzet direct achter doelman Ten Westenend te lobben. Tot een gelijkmaker kwam de ploeg uit Ulft niet meer.

Reacties Sven Willems en trainer Eric van Zutphen (DCS)

Door de overwinning lijkt DCS de marge naar de onderste regionen te vergroten en daarmee niet meer te hoeven vrezen voor het spelen van nacompetitie tegen degradatie. De ploeg uit Zevenaar maakt het seizoen af met duels tegen Varsseveld en Beuningse Boys.

Winst voor VDZ in 3e klasse B

Door met 0-3 te winnen bij naaste concurrent VVO doet VDZ goede zaken in de bovenste regionen in de 3e klasse B. Door goals van Lorenzo Gerrits, Stef te Veluwe en Michael van Schieveen haakt VVO officieel af in de strijd om het kampioenschap. Zij maken zich klaar voor de nacompetitie. VDZ houdt nog hoop op de titel, zij hebben drie punten minder dan koploper sc Westervoort maar hebben nog een wedstrijd te goed op de blauw-witten.

Voor VDZ wachten nog wedstrijden tegen Concordia Wehl, DVV en VIOD. De concurrent uit Westervoort komt nog twee keer in actie. Eerst gaat men op bezoek bij HC'03 en vervolgens sluit de ploeg de competitie af thuis tegen nummer drie VVO.

Trainer Wilco Klop (VDZ): 'super tevreden'

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel