Bevat Video: Video
Ankeiler: Menig festival moet er jaloers op zijn, het speciale ouderenprogramma met live gezongen liedjes uit vervlogen tijden van festival Buitenblik.

- Menig festival moet er jaloers op zijn, het speciale ouderenprogramma met live gezongen liedjes uit vervlogen tijden van festival Buitenblik. Het is al voor de derde keer een hoogtepunt op de zondag. Niet alleen uit Zevenaar zelf, maar ook uit omliggende plaatsen komen bewoners van verzorgingshuizen en andere ouderen speciaal naar het festival om te genieten van De Meisjes van de Radio.

Nog voordat de eerste klanken klinken, zijn de meeste stoelen al gevuld. Zij aan zij zitten mensen, ook in rolstoelen te wachten op het optreden van Jasmijn en Aleid, oftewel de Meisjes van de Radio. Met hun liedjes uit de jaren vijftig tot en met de jaren tachtig brengen zij herinneringen aan de radio weer tot leven.

Volgens eigen zeggen zijn Jasmijn en Aleid ook geen meisjes meer, maar kraken ze net als de oude radio, piepen de scharnieren soms een beetje en loopt de boel net wat minder soepel. Maar ze draaien de knoppen gewoon terug naar de muziek waarnaar zij vroeger luisterden, en dan voelen ze zich weer piepjong.

Buitenblik voor iedereen

En dat is niet tegen dovemansoren gericht. Vanaf het allereerste liedje zingt het publiek mee. Organisator Irma de Theije van Buitenblik is trots dat het festival ook dit op het programma heeft staan. Of er ook een minimumleeftijd geldt voor het ouderenprogramma? "Voor de ouderen? Nee, en ook geen bovengrens. Alles wat kan bewegen en hoe dan ook vervoerd wordt, kan hier komen", vertelt Irma.

"Voor herhaling vatbaar", laat iemand uit het publiek na afloop weten. Veel ouderen komen met begeleiding en zij laten zich meeslepen door de muziek en slaan aan het dansen.

Ook niet alle begeleiders zijn echte festivalgangers. "Ik ben dat niet echt een feestganger, maar nu ben ik met haar mee en dat is heel leuk", vertelt een van de begeleiders aan het eind van het ouderenuurtje. Tegen die tijd neemt de hedendaagse muziek het langzaam over op het festivalterrein in Zevenaar.

Deel dit artikel