Lead image 1:
Lead image TXT 1: Opnames videoclip Doesburg
Ankeiler: Het ging van links naar rechts in Doesburg.

- Het ging van links naar rechts in Doesburg. Op de Markt naast de Grote Kerk verzamelden zich zaterdag meer dan dertig kinderen en een enkele volwassene met één doel; meedansen in een echte videoclip. En niet zomaar een videoclip, want dit filmpje hoort namelijk bij het eigen nieuwe, eigentijdse lied voor Doesburg. Met het lied Dansen onder de haan wil het kleine stadje aan de IJssel alle inwoners met elkaar verbinden.

De song is speciaal geschreven voor de viering dit jaar van 800 jaar Hanzestad. Doesburg is namelijk een van de vijf Gelderse Hanzesteden langs de IJssel. Eigenlijk heeft de stad al een volkslied, maar nu is er dus een meer eigentijds lied, gemaakt door de plaatselijke zangeres Esther Pelgrom en componist Marco Prins.

Opnames videoclip Doesburg

Videoclip met jong en oud bij de kerk

Voor de clip is ook een dans gemaakt door dansdocente Noura Regzui van Dance Skills in Doesburg. In de clip dansen verschillende Doesburgers de danspasjes mee. Ook zijn er opnames gemaakt door heel Doesburg, op scholen, bij bedrijven en in de natuur. Het eindresultaat wordt 16 juni gepresenteerd.

Meer over

Deel dit artikel