Afdrukken
Bevat Video: Video
Ankeiler: In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in GelreDome heeft Vitesse zich op prachtige wijze officieel veilig gespeeld.

- In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in GelreDome heeft Vitesse zich op prachtige wijze officieel veilig gespeeld. Tegen het al gedegradeerde FC Groningen wonnen de manschappen uit Arnhem met 6-0. Million Manhoef was met drie treffers de 'grote' man. Vlak voor rust zorgde de rode kaart van Groningen-doelman Leeuwenburgh voor de ommekeer, het stond toen nog maar 1-0 voor Vitesse.

De thuisploeg schoot werkelijk uit de startblokken in het duel met FC Groningen en had na vier minuten de eerste treffer al tegen de touwen geschoten. Een bijzondere situatie, waarbij Kozlowski 'geblesseerd' bleef liggen in het strafschopgebied zorgde niet voor de gewilde penalty. Maar Groningen was luttele seconden later de Poolse Vitessenaar vergeten en speelde de bal zijn kant op. Voor Kozlowski was het toen een kwestie van afspelen waardoor Manhoef de 1-0 kon maken.

Rode kaart

Verder gebeurde er niet veel in de eerste helft, totdat vlak voor rust Groningen-goalie Peter Leeuwenburgh de doorgebroken Manhoef hinderde. Een rode kaart was het gevolg en niet veel later kon reservekeeper Jan de Boer de 2-0 uit zijn net halen. Een mooie aanval kwam uiteindelijk voor de voeten van Melle Meulensteen en die wist eindelijk zijn eerste van het seizoen te maken middels een mooi afstandsschot.

Verzet Groningen gebroken

Na rust bleek het verzet van FC Groningen volledig gebroken. Vitesse kon vrijuit voetballen en had niks meer te duchten van de Groningers. Door twee goals van Manhoef en treffers van invallers Vidovic en Tronstad won Vitesse met 6-0. Mooi moment was de invalbeurt van de vertrekkende Jeroen Houwen. De doelman nam na 11 seizoen onder luid applaus van het GelreDome. Hij speelt volgend seizoen voor RKC Waalwijk.

Volgende week rest voor Vitesse speelronde 34, dan gaat men op bezoek bij landskampioen Feyenoord.

'Mooi afscheid voor aantal spelers'

Trainer Phillip Cocu was na afloop bijzonder tevreden: 'we speelden aan de bal een van onze beste wedstrijden'. De trainer bracht een minuut of 5 voor het einde van de officiële speeltijd keeper Jeroen Houwen. Houwen vertrekt naar RKC Waalwijk.