Ankeiler: Het Nederlands Landenteam schermen, dat bestaat uit vier schermers van Scaramouche uit Arnhem, is als tweede geëindigd op de World Cup in Instanbul.

- Het Nederlands Landenteam schermen, dat bestaat uit vier schermers van Scaramouche uit Arnhem, is als tweede geëindigd op de World Cup in Instanbul. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het schermen dat Nederland hierin is geslaagd.

Degenschermers Ruben Derksen, David van Nunen en de broers Rafaël en Tristan Tulen begonnen het toernooi met winst op wereldkampioen Frankrijk. Door een overwinning op Zuid-Korea, dat op de Olympische Spelen in Tokio nog brons heeft gewonnen, kwam Nederland vervolgens in de finale. Kazachstan was daarin met 34-20 te sterk voor de Arnhemmers, die desondanks een unieke prestatie hebben geleverd.

Naast zijn prestatie in het landenteam, was er ook individueel succes voor Tristan Tulen. Hij won zaterdag brons in het individuele toernooi.

Volgende week wordt in Arnhem het NK Equipe Schermen georganiseerd, waarvan de finale op eerste Pinksterdag 28 mei vanaf 15.00 uur gehouden wordt in het Arnhemse stadhuis. Connect Sport zendt op de finaledag live uit vanuit het stadhuis.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel