Ankeiler: Met ruim 1.350 deelnemers heeft de Stuwalloop in Oosterbeek zich dit jaar opnieuw uitgevonden.

- Met ruim 1.350 deelnemers heeft de Stuwalloop in Oosterbeek zich dit jaar opnieuw uitgevonden. De groei van het aantal lopers is onder meer te danken aan een nieuwe groep vrijwilligers, die hun schouders onder het evenement hebben gezet.

"Afgelopen jaar hadden we een tekort aan vrijwilligers en die editie hebben we op ons tandvlees georganiseerd. We hebben er daarna voor gekozen om ons groep vrijwilligers te versterken en dat is gelukt," vertelt Ruud Somers van de Stichting Stuwwalloop.

De trail over 21 kilometer is dit jaar gewonnen door Jan Hendrik Oldenhave. De Oosterbeker zette een tijd neer van 1:27:11 en is daarmee 28 seconden sneller dan plaatsgenoot David Hemstede. Gabriele Fantasia uit Diemen is op de derde plaats geëindigd.

Michiel Kallenberg uit Bennekom was de snelste op de 10 kilomerer. Hij versloeg Edwin Bos uit Barneveld en Vincent Koch uit Rheden. De 5 kilomer is gewonnen door Ries van Zon.

Kidsrun met drie afstanden

Naast drie trails kent de Stuwwalloop ook drie afstanden voor kinderen. De 3 kilometer is gewonnen door Mingus Owen uit Wolfheze, Senn Aberkrom uit Velp is de sterkste op 1.500 meter en Stijn Kobessen (Oosterbeek) heeft de 700 meter gewonnen.

De opbrengst van de inschrijfgelden komt ten goede aan een goed doel. Dit jaar is dat de Theaterwerkplaats Karzou in Oosterbeek, dat een muziek en theater aanbod heeft voor mensen met een autisme.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel