Lead image 1:
Lead image TXT 1: De onderzetters van Onderhout. Foto: Eigen foto
Ankeiler: Vijf Arnhemse studenten aan de HAN zijn met hun onderneming op de vierde plek geëindigd bij de nationale wedstrijd ‘Student Company’.

- Vijf Arnhemse studenten aan de HAN zijn met hun onderneming op de vierde plek geëindigd bij de nationale wedstrijd ‘Student Company’. Daarmee laten ze 430 studentengroepen achter zich. “We zijn trots op ons bedrijf”, zegt Joost Wanrooij, één van de ondernemers.

Gegrafeerde onderzetters: dat is de onderneming van Joost Wanrooij, Gijs Kesseler, Joep van Haren, Bas van Herwijnen en Karsten Kunst. Wat begon als een opdracht voor hun studie Technische Bedrijfskunde, groeide uit tot het bedrijf Onderhout. Daarnaast stonden de jongens afgelopen dinsdag in de finale van ‘Student Company’, een wedstrijd georganiseerd door Jong Ondernemen waar studenten strijden om de beste ‘company’ van het jaar te worden.

Het totale plaatje

"We vinden het heel gaaf dat we in de finale stonden", vertelt Joost. Tijdens de laatste ronde presenteerde Wanrooij, samen collega en tevens vriend, Bas op het podium hun bedrijf. "Voordat we op moesten vond ik het erg spannend, maar achteraf ben ik blij dat ik het heb gedaan." Dat ze het met de vriendengroep tot de laatste vier van de 430 bedrijven schopten, hadden de jongens niet verwacht. "Bij elke ronde deden we ons best en probeerden we er vooral van te genieten." Wanrooij denkt dat ze op de vierde plaats zijn geëindigd, omdat ze aan het hele plaatje voldeden. "We hebben ons zowel op het product gefocust, als op de marketing en andere aspecten rondom het bedrijf. En we hebben er natuurlijk veel tijd ingestopt."

De onderzetters van Onderhout - Foto: Eigen foto

Duurzame onderzetters

Inmiddels hebben de studenten vijfhonderd onderzetters gemaakt. De viltjes snijden ze met machines uit hout en vervolgens worden ze gegrafeerd. "Duurzaamheid vinden we belangrijk", licht Wanrooij toe. "De onderzetters hebben een speciale coating waardoor ze waterbestendig en vuilwerend zijn. De lak is op waterbasis en daardoor niet schadelijk voor de natuur. We snijden uit hout dat de HAN niet meer kan gebruiken, zodat we het een tweede leven kunnen geven."

Het bedrijf is gestart als schoolopdracht, maar de jonge ondernemers willen het ook zonder ondersteuning voortzetten. Wanrooij vertelt: "We zijn bezig met sponsoring voor ons bedrijf, waardoor we een extra snijmachine kunnen aanschaffen. Ons doel is om verder te gaan met de onderneming."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Meer over

Deel dit artikel