Bevat Video: Video
Ankeiler: Hij weet de noten in de juiste volgorde te zetten: Matteo Myderwyk heeft luisteraars over de hele wereld. Van Japan tot aan Brazilie.

- Hij weet de noten in de juiste volgorde te zetten: Matteo Myderwyk heeft luisteraars over de hele wereld. Van Japan tot aan Brazilie. De Arnhemmer brengt 'heel wat uren' door in zijn studio en heeft zich ondergedompeld in de neo-klassieke muziek.

"Ik woon op de Geitenkamp, ‘s ochtends rij ik de heuvel af naar de studio en ‘s avonds laat fiets ik de bult weer op naar huis." En dat alles met maar een doel voor ogen: "Mooie muziek maken". Dit heeft geresulteerd in een nieuw album: ‘a brief nostalgia’. "Ik maak instrumentale muziek met synthesizers, keyboards, piano, orgel en drumcomputers." Niets is te gek voor de Arnhemmer.

De tekst gaat door onder de video

‘Het roer radicaal omgegooid’

Muziek maken hoort bij de 33-jarige. Myderwyk is na zijn conservatorium opleiding begonnen als klassieke pianist. "Ik merkte dat ik het benauwd kreeg van alleen maar Bach en Mozart spelen", vertelt hij. "Toen heb ik het roer radicaal omgegooid." Na een fase in de free jazz-scene, is hij uiteindelijk bij de moderne klassieke muziek terecht gekomen. Maar Matteo doet het niet voor de bekendheid: "Ik doe vooral gewoon mijn best en hoop dat mensen het mooi vinden."

Platencontract

Matteo staat ingeschreven bij een bekend platenlabel uit Duitsland, Warner Classics. "Ik kreeg een mailtje van ze en het voelt ook als een nieuwe stap in mijn carrière. Maar dat betekent dat je goed je best moet doen", lacht Myderwyk. "Ze zijn lekker streng voor mij dat het allemaal wel echt goed moet zijn."

Na anderhalf jaar intensief muziek maken is het nieuwe album ‘a brief nostalgia’ van Myderwyk af. Zaterdag 17 juni in het Musis is zijn muziek voor het eerst in Arnhem te horen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel