Ankeiler: Vitesse won zondagmiddag met 0-1 bij landskampioen Feyenoord en sluit het seizoen af op plek 10. De Arnhemmers eindigen daarmee ook boven NEC.

- Vitesse won zondagmiddag met 0-1 bij landskampioen Feyenoord en sluit het seizoen af op plek 10. De Arnhemmers eindigen daarmee ook boven NEC. Een doelpunt van Marco van Ginkel net voor rust was beslissend in Rotterdam.

Tegen de landskampioen speelde Vitesse een goede wedstrijd. Feyenoord was net iets minder scherp dan de vorige 33 wedstrijden en daarvan profiteerden de Arnhemmers. Waar Feyenoord in de eerste helft een aantal grote kansen kreeg en een doelpunt van Kökçu afgekeurd zag worden, stond Kjell Scherpen sterk te keepen. Vlak voor rust belandde een bal van Million Manhoef voor de voeten van Van Ginkel, hij schoot de bal binnen: 0-1.

Feyenoord zet druk

Na rust zette Feyenoord direct druk op de Arnhemmers en drong het Vitesse terug. Vitesse loerde op de counter terwijl de thuisclub domineerde. Kansen waren er voor Jahanbakhsh en Timber, maar telkens stond doelman Scherpen in de weg.

De tijd begon te dringen voor de Rotterdammers en trainer Arne Slot wisselde aanvallend. Danilo leek een kwartier voor tijd de gelijkmaker te scoren, maar opnieuw was er sprake van buitenspel bij een doelpunt van Feyenoord. Vitesse kreeg daardoor ruimte, maar Mohamed Sankoh en Romaric Yapi benutten hun mogelijkheden niet. Scherpen hield zijn doel schoon en zo trokken de Arnhemmers de overwinning over de streep.

Vitesse voorbij NEC

Vitesse eindigt door de overwinning op plek 10 met 40 punten. Dat hiermee ook NEC werd gepasseerd in de eindstand leidde bij de meegereisde supporters in het uitvak tot grote vreugde.