Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Brandweer massaal aanwezig bij het revalidatiecentrum. Foto: RTV Connect / Michel Rutten
Ankeiler: Er sloegen maandagmiddag rookwolken uit revalidatiecentrum Klimmendaal aan de Heijenoordseweg in Arnhem.

- Er sloegen maandagmiddag rookwolken uit revalidatiecentrum Klimmendaal aan de Heijenoordseweg in Arnhem. Dat valt te zien op videobeelden van streekomroep RTV Connect. "Voor zover wij nu weten zijn er geen gewonden", vertelt een woordvoerder van de veiligheidsregio Gelderland-Midden.

Brandweerauto's uit de hele regio komen naar de brand. De hulpdiensten hebben 'opgeschaald' naar een zogenoemde 'Grip 1'. Dat betekent dat er wordt samengewerkt door hulpdiensten uit de wijde omgeving.

Zo'n honderd mensen zijn uit het pand geëvacueerd. De brandweer was uitgerukt met vier tankautospuiten, twee hoogwerkers en een waterwagen voor 'zeer groot watertransport'. De waterleiding kon de hoeveelheid water niet aan. Ook rukten er twee ambulances uit. Familieleden van degenen die het pand moesten verlaten worden ingelicht over de evacuatie.

Rook verspreidt zich via liftschacht

Omdat de rook zich via de liftschacht verder verspreidde is ook de rest van het gebouw ontruimd, vertelt de woordvoerder. De mensen die in het pand waren zijn op het terrein opgevangen. "Sommigen moeten langdurig elders opgevangen worden, maar wel intern bij de organisatie."

Op videobeelden van streekomroep RTV Connect is te zien dat er veel rook vrij kwam uit het gebouw. In het pand is gespecialiseerde hulp voor kinderen en volwassenen die moeten revalideren. De omgeving werd afgezet en het pand ontruimd.

Volgens Omroep Gelderland woedde de brand in een technische ruimte bij het revalidatiecentrum.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel