Bevat Video: Video
Ankeiler: Het is zomer, en dat betekent voor de meeste mensen eropuit gaan en genieten van de omgeving.

- Het is zomer, en dat betekent voor de meeste mensen eropuit gaan en genieten van de omgeving. De medewerkers van het Oranje Nassau’s Oord hebben ervoor gezorgd dat de bewoners datzelfde kunnen ervaren. Voor hen is op vakantie gaan namelijk niet meer vanzelfsprekend. Het verzorgingshuis heeft een camping nagebootst op het binnenplein, genaamd Camping Goed Geluk.

"Op deze manier hopen we dat de bewoners herinneringen van vroeger kunnen ophalen," vertelt medewerker welzijn Nino Kuster. Het feit dat deze tijdelijke camping er alleen staat en dat ze er niet in slapen, brengt al genoeg teweeg volgens Kuster. "Je ziet de bewoners op een andere manier als we hier zijn", ligt hij toe. "Ik heb vroeger heel veel gekampeerd," vertelt een van de bewoners. "Dit vind ik echt heerlijk, mensen zijn vrolijk en hebben het naar hun zin en we zijn lekker buiten." Zo hebben veel bewoners in hun leven al veel luchtbedden opgepompt. "Wij gingen vroeger met het hele gezin altijd kamperen", vertelt een bewoonster. "Je wilt niet weten hoeveel haringen ik al in de grond heb geslagen!"

Tijdens de 'vakantie' komen er verschillende landen aan bod, waar toepasselijke activiteiten bij horen. "Zo zijn we in Italië, Frankrijk, Spanje en Nederland geweest." Zo wordt er jeu de boules gespeeld, poffertjes gebakken en Franse liedjes gezongen. "Je merkt dat muziek veel doet," merkte Kuster op. "Ze gaan dan meteen meezingen."

"Als ik zou kunnen, zou ik wel in een van de tenten willen slapen!" lacht de bewoonster. Echt slapen zit er voor de bewoners alleen niet in. Wel worden er plannen gemaakt om bij de volgende editie eventueel familieleden te laten kamperen op de camping.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel