Lead image 1:
Lead image TXT 1: Dit voertuig zou zijn achtergelaten. Foto: Persbureau Heitink
Ankeiler: Op de A12 bij Arnhem zijn woensdagavond geen twee, maar drie op elkaar volgende ongevallen gebeurd. Dat blijkt uit navraag bij de politie.

- Op de A12 bij Arnhem zijn woensdagavond geen twee, maar drie op elkaar volgende ongevallen gebeurd. Dat blijkt uit navraag bij de politie. De bestuurder van een van de betrokken voertuigen is nog altijd niet terecht. Meerdere bestuursters raakten gewond.

Update: De voortvluchtige bestuurder is opgepakt.

De politie kreeg woensdagavond rond 21.30 uur melding van de eerste aanrijding. Hierbij raakte een 54-jarige vrouw uit Lienden gewond. Zij wilde met haar voertuig van rijstrook wisselen. Toen botste de bestuurder van een Mercedes Sedan op het voertuig van de vrouw uit Lienden, waarna zij met haar auto over de kop sloeg.

De Mercedes is door de politie 500 meter verderop gevonden, maar van de bestuurder is nog geen spoor. De politie kon wel vertellen dat het voertuig ingeschreven staat op een adres in Druten.

Tweede aanrijding

De tweede aanrijding gebeurde toen een 56-jarige vrouw uit Ede haar auto op de vluchtstrook parkeerde en overstak om de vrouw uit Lienden te helpen. Een 25-jarige bestuurster van een motor uit Druten moest uitwijken voor een vrachtwagen die een noodstop maakte. De motorrijdster kwam ten val.

De motor gleed door in de richting van de auto van de 54-jarige vrouw uit Lienden en raakte daarbij de Edese, die hierdoor ten val kwam. De drie vrouwen uit Lienden, Druten en Ede zijn allen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Dit voertuig zou zijn achtergelaten. - Foto: Persbureau Heitink

Derde aanrijding

Ook een 26-jarige vrouw uit Amersfoort is in aanrijding geweest met de Mercedes uit Druten. Zij kon met eigen vervoer naar het ziekenhuis rijden. Het is niet duidelijk of dit ongeval voor of na de andere ongevallen is gebeurd.

De vrouwen hebben een blaastest afgelegd maar bleken niet onder invloed van alcohol te zijn. De Mercedes Sedan staat op naam van een man uit Druten. Ter plaatse is gezocht naar de bestuurder van dit voertuig, maar die is niet gevonden. Het onderzoek naar de bestuurder van de Mercedes en de toedracht van het ongeval is nog in volle gang.