Ankeiler: Muzikant Eric Vloeimans heeft met zijn album 'Wild Port of Europe' een Edison gewonnen. De wereldberoemde trompettist won in de categorie jazzism de publieksprijs.

- Muzikant Eric Vloeimans heeft met zijn album 'Wild Port of Europe' een Edison gewonnen. De wereldberoemde trompettist won in de categorie jazzism de publieksprijs. De muzikant is dolblij met de muziekprijs en bedankt op zijn site iedereen die op hem gestemd heeft.

Wild Port of Europe is een film van Willem Berents, die bestaat uit havenbeelden en vertelt het verhaal van de dieren die daar leven, en hoe dat schuurt met de industrie. De film heeft een tijdlang in de bioscopen gedraaid en is nu nog te zien via enkele andere kanalen. Vloeimans componeerde de muziek bij deze documentaire. Ook trad hij vervolgens, samen met andere muzikanten op om deze stukken ten gehore te brengen.

Grote naam

Vloeimans is een grote naam in de jazzwereld. In maart van dit jaar namen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima de muzikant mee tijdens het staatsbezoek van de koning en koningin aan Slowakije.

Deel dit artikel