Bevat Video: Video
Ankeiler: Tijdens het traditionele Airborne-duel heeft Vitesse de aanwezige toeschouwers niet op een overwinning kunnen trakteren.

- Tijdens het traditionele Airborne-duel heeft Vitesse de aanwezige toeschouwers niet op een overwinning kunnen trakteren. Tegen RKC Waalwijk ging de ploeg van trainer Phillip Cocu met 0-2 onderuit. Na een goed uur ging Vitesse-aanvaller Million Manhoef er bij een 0-1 stand met rood vanaf.

Voorafgaand aan de wedstrijd waren er weer veel mooie dingen uit de kast getrokken rondom de herdenking van de veteranen. Zoals de laatste jaren wel vaker speelde Vitesse ook nu in een speciaal ontworpen Airborne tenue, waarin dit jaar de parachutisten een prominente plaats hadden gekregen. Het hoogtepunt was vlak voor de aftrap, toen twee mannen met een parachute en in Vitesse-shirt het GelreDome betraden.

Ondermaats

In het begin van de wedstrijd lieten de voetballers ook direct hun intenties zien. Met hoge druk en de nodige energie probeerde de thuisploeg een snelle voorsprong te forceren, maar verder dan een schot in het zijnet van Amine Boutrah kwam Vitesse niet. Helaas stortte het spel van Vitesse na deze beginfase als een kaartenhuis in elkaar.

Lange tijd kon RKC daar niet van profiteren, tot zo'n tien minuten voor de rust. Na een paar gevaarlijke aanvallen, met onder andere een knappe redding van Eloy Room, kwamen de bezoekers alsnog op voorsprong. Nota bene oud-Vitessenaar Yassin Oukili bracht de 0-1 op het scorebord middels een lage schuiver in de lange hoek. De defensie van Vitesse stond behoorlijk te slapen wat het afronden voor Oukili niet bepaald moeilijk maakte.

VAR grijpt in

Na de rust kwam Vitesse furieus uit de startblokken en was men de betere ploeg. RKC werd in het nauw gedreven maar echt in de problemen kwamen de Waalwijkers niet. Toen na een uur Million Manhoef, na ingrijpen van de VAR, met rood van het veld moest, deden de Vitessenaren er qua inzet nog een schepje bovenop.

Echter resulteerde dit niet meer in grote kansen voor de Arnhemmers. Aan de andere kant kreeg RKC die kansen wel, maar het was wachten tot in de blessuretijd voordat de ploeg uit Brabant de wedstrijd via een andere oud-Vitessenaar Richonell Margaret besliste, 0-2.

Sparta uit

Door de nederlaag blijft Vitesse steken op drie punten en ziet het RKC op datzelfde puntenaantal komen. Volgende week zondag hebben de mannen van Phillip Cocu de kans om revanche te nemen, dan gaat men op bezoek bij Sparta Rotterdam. Dat duel begint om 12.15 uur.

Reactie Marco van Ginkel

Reactie Phillip Cocu

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel