Ankeiler: Er openen twee locaties in Arnhem voor de nieuwste coronaprik.

- Er openen twee locaties in Arnhem voor de nieuwste coronaprik. Mensen die hoger risico lopen om ziek te worden en zorgmedewerkers kunnen vanaf 2 oktober terecht in Presikhaaf en Kronenburg.

De prikronde loopt van 2 oktober tot eind december. Er wordt opnieuw geprikt om een hoog aantal ziekenhuisopnames te voorkomen en de kans op overlijden door corona te verkleinen. Net als vorig najaar ziet de GGD dat het aantal virusdeeltjes in het riool toeneemt. "Gelukkig is het nog steeds een variant die niet ernstig ziekmakend is, maar dat neemt niet weg dat sommige mensen nog heel ziek kunnen worden, en die moeten we beschermen", zegt de woordvoerder van de GGD.

De coronaprik is bedoeld voor: 60-plussers, volwassenen die een griepprik-uitnodiging krijgen, mensen met een hoog medisch risico en zwangere vrouwen. Ook zorgmedewerkers die direct contact hebben met de patiënt kunnen komen.

Op afspraak

Nu kun je alleen een afspraak inplannen wanneer je een uitnodigingsbrief hebt ontvangen, maar later in het najaar kunnen mensen ook zonder afspraak een prik halen. Wanneer dat gebeurt is afhankelijk van de drukte en wordt landelijk bepaald, zegt de GGD. Naast de twee vaste priklocaties gaat de GGD ook nog vaccineren op pop-up locaties dicht bij de inwoners in alle gemeenten in de regio.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel