Bevat Video: Video
Ankeiler: Inwoners van Wolfheze hebben samen met de gemeente een toekomstplan bedacht voor hun dorp.

- Inwoners van Wolfheze hebben samen met de gemeente een toekomstplan bedacht voor hun dorp. Dit gebeurde naar aanleiding van de bouwplannen op het terrein van Pro Persona. Er komen namelijk honderden huizen bij.

De gemeente gaat huizen bouwen op een deel van het terrein van Pro Persona. Hierdoor zal het dorp gaan groeien en daarom mochten de inwoners meedenken over de toekomst van het dorp. Alied Fijen, omgevingsmanager bij de gemeente, hield zich bezig met de wensen van de dorpsbewoners. "Wolfhezenaren vinden rust en wonen in het groen belangrijk, maar ook dat de voorzieningen in het dorp behouden worden", legt Fijen uit.

Sommige inwoners kijken uit naar de veranderingen, maar er zijn ook mensen die het spannend vinden. "Zij vragen zich af of de identiteit van het dorp wel behouden wordt." De inwoners die wel uitkijken naar de veranderingen zien kansen voor kunst en cultuur.

Tekst gaat verder na de video

Gevarieerde woningen

Het plan van het college is om in fases honderden huizen te gaan bouwen. "Er worden heel verschillende woningen gebouwd", aldus wethouder Daniëlle van Bentem. Inwoners vinden het onder meer belangrijk dat er geen enorm hoge flats komen. "Daarom hebben we besloten dat de huizen niet hoger worden dan de hoogste bomen in het dorp", aldus Van Bentem. Het wordt uiteindelijk een wijk met hoogbouw om groen te behouden en laagbouw wat de mensen graag willen.

Inzetten op verjonging

De komst van jonge mensen is een wens van de gemeente. Van Bentem legt uit: "De gemiddelde leeftijd van heel Renkum ligt hoger dan het gemiddelde in Nederland. Daarom zetten we in op het aantrekken van jongeren." Zij verhuizen tijdens hun studie vaak naar omliggende dorpen of steden en komen pas weer terug als ze een huis kunnen betalen. "We weten dat jonge mensen hier graag willen blijven wonen, maar die gelegenheid is er nu te weinig." Met de bouw van een nieuwe wijk hoopt de gemeente dit aan te kunnen pakken.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Meer over

Deel dit artikel