Bevat Video: Video
Ankeiler: Wethouder Marco van der Wel (PvdD) wil zo snel mogelijk om de tafel met Dierentehuis Arnhem.

- Wethouder Marco van der Wel (PvdD) wil zo snel mogelijk om de tafel met Dierentehuis Arnhem. Volgens Van der Wel heeft dit zolang geduurd omdat ze juridische en financiële kwesties moesten uitzoeken. Een ongeloofwaardig verhaal, vindt SP-fractievoorzitter Gerrie Elfrink.

Het Dierentehuis Arnhem dreigt per 1 oktober haar deuren te moeten sluiten, omdat het pand in zeer slechte staat is. De plannen voor nieuwbouw liggen er, maar de gemeente Arnhem moet daar een handtekening onderzetten. En dat is nog niet gebeurd. "Het is al jaren bekend dat hun huisvestiging niet goed is", vertelt Elfrink. "Als partij hebben wij al eerder aangedrongen op nieuwbouw."

'Onzinnige verklaring'

In een verklaring legt Van der Wel uit waarom het tijd kostte voordat hij met het dierentehuis in gesprek kan. Normaal gesproken moet de gemeente een aanbesteding doen voor nieuwbouw. Dat houdt in dat ze naar verschillende partijen kijken die de huisvestiging kunnen bouwen en daar gaat tijd overheen. Nu blijkt dat ze die aanbesteding voor een dierentehuis niet hoeven te doen. Elfrink vindt de verklaring onzinnig. "Van der Wel verschuilt zich achter het uitzoeken van de aanbestedingsregels, terwijl in de Europese regels staat dat dit niet hoeft bij dierenopvang."

De dupe van dit proces zijn de dieren en de vrijwilligers. Elfrink weet dat er zo’n zestig vrijwilligers werken bij het dierentehuis die zich met hart en ziel inzetten. "Voor sommigen is het hun lust en leven en dat dreigt afgepakt te worden. Vreselijk, vind ik het. Zo kun je niet met een organisatie omgaan."

Bekijk hier de reportage over de gevolgen als het dierentehuis daadwerkelijk moet sluiten:

Lees ook: Gemeenten besluiten over lot dierentehuis: 'geen dieren meer redden'

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Meer over

Deel dit artikel