Ankeiler: De eerste, formele stap in het ‘onderzoek toekomstscenario gemeente Duiven’ is gezet. Het college van burgemeester en wethouders heeft een zogeheten startnotitie opgesteld.

- De eerste, formele stap in het ‘onderzoek toekomstscenario gemeente Duiven’ is gezet. Het college van burgemeester en wethouders heeft een zogeheten startnotitie opgesteld. Daaruit blijkt dat een extern bureau het onderzoek moet gaan uitvoeren. Daarnaast komt er een klankbordgroep met daarin leden van de gemeenteraad.

Als de gemeenteraad instemt, start het onderzoek begin 2024. Inwoners mogen nadrukkelijk meepraten.

De kosten van het toekomstonderzoek worden geraamd tussen de 60.000 en 100.000 euro. De provincie kan subsidie verlenen. Hoeveel is nog niet duidelijk, Duiven reserveert zelf alvast 20.000 euro.

Duiven kijkt ook naar 1Stroom

Duiven neemt in het ‘onderzoek toekomstscenario gemeente Duiven’ de samenwerking met de gemeente Westervoort onder de loep. Beide gemeenten zijn zelfstandig, maar hebben wel een gezamenlijk ambtelijk apparaat: 1Stroom. De gemeenteraad vroeg zich eerder af of voor Duiven in de toekomst deze constructie nog wel de beste is.

Daarnaast kijkt Duiven breder de toekomst in. Is meer samenwerking met andere gemeenten nodig en hoe dan?

Naast de gezamenlijke organisatie met Westervoort heeft Duiven nu een Liemerse samenwerking met Zevenaar, Doesburg en Montferland.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel