Bevat Video: Video
Ankeiler: De Canon van Arnhem is opgefrist en opnieuw uitgegeven. Het vorige boek over de geschiedenis van Arnhem verscheen in 2008 en is inmiddels gedateerd.

- De Canon van Arnhem is opgefrist en opnieuw uitgegeven. Het vorige boek over de geschiedenis van Arnhem verscheen in 2008 en is inmiddels gedateerd. Het is bovendien niet meer verkrijgbaar. Ook werd het tijd om nieuwe onderwerpen te belichten, vindt schrijver Jan de Vries.

Twee jaar geleden begon historicus Jan de Vries met een nieuw onderzoek naar de Arnhemse geschiedenis en nu is het af. In het boek De nieuwe Canon van Arnhem neemt hij de lezer mee op een historische reis door het verleden van de stad. Op veertig verschillende plekken krijg je een kijkje in het verleden, waarbij mensen uit die tijd vertellen hoe ze hun wereld beleefden.

Tekst gaat verder onder de video

Het was tijd voor een nieuw boek over de geschiedenis van Arnhem, vindt schrijver Jan de Vries. "Het eerste boek ziet er gedateerd uit en is ook niet meer verkrijgbaar. Het nieuwe boek is opgefrist en bevat andere onderwerpen’’, vertelt hij. Het boek behandelt de Arnhemse geschiedenis vanuit meer invalshoeken dan voorheen. Het vertelt hoe mensen uit verschillende groepen een gebeurtenis hebben ervaren, omdat geschiedenis niet voor iedereen hetzelfde is.

Meer inhoud en andere vormgeving

Het boek belicht ook onderwerpen die in de vorige versie niet aan bod kwamen. Zo wordt er nu ook aandacht besteed aan invloedrijke vrouwen en de koloniale geschiedenis Arnhem. Doordat de Vries veel gebruik heeft gemaakt van ooggetuigen verslagen, is het een completer en levendiger verhaal. ‘’Het is nu alsof je het zelf ook meemaakt’’, vertelt de Vries. Tot slot heeft ook het uiterlijk een opfrisbeurt gekregen, dat is moderner geworden.

De Vries is trots op het eindresultaat. "Dat is mede dankzij uitgeverij Parkstraat, vormgever Jacqueline en fotograaf Rob Slepicka. Zonder hen was het boek niet zo mooi geworden als dat wat nu in de boekhandel ligt." Volgens De Vries is De nieuwe Canon van Arnhem er voor iedereen die van geschiedenis houdt en die Arnhem een warm hart toedraagt.

Vandaag overhandigt Jan de Vries de Nieuwe Canon van Arnhem aan burgemeester Ahmed Marcouch.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Meer over

Deel dit artikel