Bevat Video: Video
Ankeiler: Bakkerij Tom van Otterloo, een bekend begrip in Arnhem, moet de deuren van beide filialen sluiten.

- Bakkerij Tom van Otterloo, een bekend begrip in Arnhem, moet de deuren van beide filialen sluiten. Het is voor de kleine bakker onmogelijk te concurreren met de grotere producenten. Het filiaal aan de Graaf Lodewijkstraat wordt vervangen door een andere bakkerij, terwijl op de Steenstraat het nieuwe concept ‘Graan Geluk Bakkerista’ komt, waar Tom zijn vakmanschap als bakker voortzet.

van Otterloo vindt het erg jammer dat beide van zijn vestigingen in Arnhem moeten sluiten. Maar financieel is het voor een kleine bakker als hij niet op te boksen tegen de grotere concurrenten. ‘Voor de consument is er straks nog maar weinig keuze waar hij zijn brood gaat kopen. Misschien qua locatie, maar niet bij wie. Want uiteindelijk behoren al die plekken tot één en dezelfde bakker’, vertelt hij.

‘Dan zie je toch dat het ambacht langzaam wordt uitgehold, en dat doet mij pijn’, voegt de bakker eraan toe. Voor bakkers met één tot drie winkels, zijn de kosten te hoog om dagelijks brood te bakken en is het financieel niet rond te krijgen, legt hij uit.

Een van de specialiteiten van Tom van Otterloo is desembrood, dat hij al jarenlang bereidt. ‘Door dit alternatieve proces van rijzen krijgt het brood veel meer smaak’. Gelukkig zal hij dit desembrood waar hij om bekend stond, blijven bakken in het nieuwe concept ‘Graan Geluk Bakkerista’ op de Steenstraat. ‘Ik geloof dat hierin veel toekomst zit’, zegt Tom. Hij is van plan om hier nog minstens twee jaar te werken, in de hoop daarna met pension te kunnen gaan.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Meer over

Deel dit artikel