Bevat Video: Video
Ankeiler: In de gemeenten Doesburg en Zevenaar worden dit jaar cadeaubonnen aan mantelzorgers uitgereikt.

- In de gemeenten Doesburg en Zevenaar worden dit jaar cadeaubonnen aan mantelzorgers uitgereikt. Het uitreiken van de bonnen gebeurt door de gemeenten, in samenwerking met Caleidoz. Mantelzorgers Henk en Paul zijn blij met het gebaar en vinden het belangrijk dat er oog voor hen is.

Op de Dag van de Mantelzorg worden mantelzorgers door het hele land in het zonnetje gezet. De gemeente Zevenaar heeft ervoor gekozen mantelzorgers uit de gemeente te bedanken door een Zevenaar-cadeaubon. "Die waardering is heel belangrijk," vertelt mantelzorgconsulent Dianne Krabbenborg van Caleidoz. Mantelzorgers bieden namelijk vrijwillig zorg aan personen in hun omgeving die dat nodig hebben, zoals familieleden, vrienden of buren, zo stelt zij.

"Ik zit niet te wachten op een cadeaubon van dertig euro, ik vind het belangrijker dat de gemeente eens goed luistert naar mantelzorgers wat er speelt," vertelt Paul Hendriksen uit Zevenaar. Hij is mantelzorger voor zijn dementerende vrouw. "Het gaat niet zo zeer om het geld, maar het gaat erom dat ze zich gehoord voelen en gezien worden," legt Dianne Krabbeborg uit.

Veel mantelzorgers dragen zorg voor iemand naast hun reguliere baan of zijn al gepensioneerd. Dat kan heel zwaar zijn. "Je groeit geleidelijk wel in de mantelzorg, maar zorgen voor jezelf staat steeds meer op de achtergrond’, aldus Hendriksen. "Maar je doet het voor de momenten dat diegene voldoening vindt en je hulp even niet nodig heeft," voegt mantelzorger Henk Waardenburg uit Doesburg eraan toe.

Aanmelden voor de cadeaubon als mantelzorger uit Zevenaar kan nog tot 14 november bij Caleidoz. Ook houdt Caleidoz een Mantelzorgmarkt op zondag 12 november in de Turmac Cultuurfabriek in Zevenaar. Op die dag kunnen mensen zich ook nog aanmelden voor de Mantelzorgwaardering.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel