Ankeiler: Zeker duizend mensen liepen donderdagavond in Arnhem mee in een protestmars voor Palestina.

- Zeker duizend mensen liepen donderdagavond in Arnhem mee in een protestmars voor Palestina. De actie was nadrukkelijk aangekondigd als een vreedzaam protest waarin geen plek was voor haat, racisme en antisemitisme. Toch klonken er felle kreten door de Arnhemse binnenstad.

"Vergeet je vlag, kuffiyeh of tekstbord niet", aldus de uitnodiging aan deelnemers vooraf. Een kuffiyeh is doorgaans beter bekend als de 'Palestijnensjaal'.

De met protestborden en vlaggen getooide stoet verzamelde zich rond 18.30 uur op de Markt in Arnhem. Daar luisterden de deelnemers in de stromende regen naar enkele toespraken. Al snel ging het over 'genocide' en klonk de kreet 'free, free Palestina' luidkeels. "Iedere stem helpt", aldus een van de deelneemsters, die zelf nauwelijks nog een stem over had.

Oproep tot vrede

Vanaf de Markt ging de stoet vervolgens langzaam richting Arnhem-Centraal, onder toeziend oog van de politie. "Het is belangrijk om te laten zien dat er genoeg mensen zijn die oproepen tot vrede. Dat willen we laten zien over de hele wereld, en ook in Arnhem", aldus een deelneemster.

Rond 20.00 uur arriveerde de protestmars bij het centraal station. Voor de mars was vooraf toestemming gevraagd bij de gemeente Arnhem.

Meer over

Deel dit artikel