Bevat Audio: Audio
Ankeiler: OBW heeft zondagmiddag op eigen veld met 1-2 verloren van koploper SDOUC uit Ulft. Het team van trainer Yassin Ouardighi kwam wel op voorsprong, maar trok aan het kortste eind.

- OBW heeft zondagmiddag op eigen veld met 1-2 verloren van koploper SDOUC uit Ulft. Het team van trainer Yassin Ouardighi kwam wel op voorsprong, maar trok aan het kortste eind. Beide ploegen deden echter niet voor elkaar onder.

OBW kreeg al in de tweede minuut de eerste kans, maar wist die niet te benutten. Daarna was het aan de andere kant SDOUC dat via Jesse Vreman een grote kans kreeg, maar ook zijn bal ging niet in de goal. Het spel ging op en neer, zonder echt grote kansen. SDOUC zette meer druk, maar OBW had aan één kans voldoende om op voorsprong te komen. In de 19e minuut was het Dimitri Vrehe die OBW op 1-0 zette.

Eén minuut later was het Vreman die de 1-1 kon binnen koppen, maar dat recht in de handen van OBW-keeper Jeffrey Grunenberg deed. De ploegen gaven weinig ruimte weg, waardoor er geen grote kansen waren. Tot in de blessuretijd van de eerste helft de bal voor de voeten van topscorer Enes Yilmaz van SDOUC kwam. Hij wist daar wel raad mee en maakte op slag van rust gelijk: 1-1.

Duels onvriendelijker

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft nauwelijks, al zat er wel meer pit in de wedstrijd. Zowel OBW als SDOUC voelden dat er meer in zat, en dat leverde een onvriendelijker spelbeeld op. Scheidsrechter Onur Berk Tastan moest vaker fluiten voor overtredingen en deelde ook een aantal gele kaarten uit. Het was daarna ook een overtreding op Yilmaz die de 1-2 inleidde. Kees van de Pavert nam de vrije trap, die goed voor de goal kwam en binnen geschoten werd.

OBW deed er daarna alles aan om alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen. In de 81e minuut was de ploeg uit Zevenaar daar dichtbij, toen een schot op doel een paar meter naast ging. Om die gelijkmaker te forceren ging in de extra tijd keeper Grunenberg mee naar voren, maar dat mocht niet baten. Door het verlies blijft OBW in de middenmoot van de derde klasse C staan.

Ouardighi: 'Tevreden over het spel'

Ondanks het verlies keek OBW-trainer Yassin Ouardighi tevreden terug op de wedstrijd. "Ik ben wel trots op hoe wij vandaag hebben gespeeld en hoe we ons hebben gepresenteerd. We hebben laten zien dat we met ploegen uit de top mee kunnen doen. We waren echt aan elkaar gewaagd." Toch baalde hij ook, want de tegendoelpunten kwamen uit standaardsituaties. "Dat is wel pijnlijk. We wisten van te voren dat ze daar goed in zijn, maar dat betekent nog niet dat je het altijd kunt voorkomen."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel