Bevat Video: Video
Ankeiler: Bij pensionstal Mariahoeve in Renkum staat sinds een aantal dagen een wolfwerend hekwerk van 3,5 kilometer en zes (stroom)draden.

- Bij pensionstal Mariahoeve in Renkum staat sinds een aantal dagen een wolfwerend hekwerk van 3,5 kilometer en zes (stroom)draden. "Daarmee willen we voorkomen dat de wolf op ons terrein komt en achter de paarden aan gaat", vertelt Arjan Staadegaard.

De wolf is in het verleden al twee keer eerder op hun terrein geweest en de paarden kunnen daar erg van schrikken. Hoewel wolven vooral schapen als prooi hebben, wil Arjan de paarden op zijn terrein graag beschermen. "De paarden kunnen van de wolf op hol slaan. De paarden sloegen namelijk eerder al op hol toen een hond op het terrein kwam rennen. Dat willen we niet nog een keer meemaken."

Geen subsidie

Arjan heeft niet alleen zelf het hek gebouwd, ook heeft hij alles zelf moeten bekostigen. "Aan materiaal ben ik ongeveer 20.000 euro ongeveer kwijt en aan arbeidsuren waarschijnlijk net zo iets", aldus de paardenhouder.

Pensionstal Mariahoeve krijgt niks gesubsidieerd in tegen stelling tot schapen- en geitenhouders. Die kunnen tot het einde van dit jaar een subsidie aanvragen voor een wolfwerend hek. De Provincie Gelderland keert maximaal 20.000 euro uit, mits het hek aan de voorwaarden voldoet.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.