Bevat Video: Video
Ankeiler: De politie in Arnhem is nog steeds op zoek naar de overvaller van brillenzaak Eyewatch.

- De politie in Arnhem is nog steeds op zoek naar de overvaller van brillenzaak Eyewatch. Hij stak de winkeleigenaar afgelopen zaterdag neer en die raakte zwaargewond. Naar omstandigheden maakt het slachtoffer het goed.

De man naar wie de politie op zoek is, had een groot mes bij zich, zegt de politie in het opsporingsprogramma Plaats Delict.

De overvaller eiste geld. De winkeleigenaar liep op de overvaller toe en er ontstond een worsteling. Dat was het moment dat de overvaller de man meerdere keren stak met het mes dat hij bij zich had.

Weg zonder buit

De overvaller ging er na zijn daad vandoor, zonder ook maar een cent te hebben gezien.

Het slachtoffer raakte zwaargewond en moest naar het ziekenhuis. Hij moest een nacht blijven ter observatie. Het gaat naar omstandigheden goed met de man, zegt Sigrid Passchier van de politie.

De politie hoopt dat getuigen met wie ze nog niet heeft gesproken zich alsnog melden. De overval in winkelcentrum Rijkerswoerd was zaterdag rond 15.15 uur.

Signalement

Dankzij het slachtoffer en getuigen heeft de politie een duidelijk signalement van de dader. De man:

  • heeft een lichtgetinte huidskleur
  • is tussen de 18 en 25 jaar oud
  • heeft een tenger postuur
  • is tussen de 1 meter 70 en 1 meter 80 lang.

Op het moment van de overval droeg hij een grijze hoodie met de capuchon over zijn hoofd, een donkerkleurige broek en zwarte sneakers met aan de zijkant een opvallende witte streep. De overvaller sprak met een buitenlands accent.

Politie: 'Deel camerabeelden'

De politie hoopt op camerabeelden uit de buurt. Woordvoerder Passchier: "Wat we weten van de vluchtroute is dat de man via de achterzijde van het winkelcentrum naar de Annie Salomonsstraat is gerend en via het steegje in de richting van de P.J .Oudsingel ging. We willen iedereen in de buurt vragen om bewakingsbeelden terug te kijken, want misschien staat de dader wel op beeld."

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2023523188.

Meer over

Deel dit artikel