Bevat Audio: Audio
Ankeiler: Op sportpark De Bakenberg in Arnhem heeft SML zichzelf een goede dienst bewezen door met 2-1 te winnen van SC Rheden.

- Op sportpark De Bakenberg in Arnhem heeft SML zichzelf een goede dienst bewezen door met 2-1 te winnen van SC Rheden. Daardoor neemt de ploeg van Muhainan Samir voorzichtig afstand van de onderste regionen van de derde klasse B.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd was het vooral SC Rheden dat met enkele snelle uitbraken het spel maakte. Maar daarna nam SML het initiatief over en creëerde de thuisploeg meerdere kansen. Dat de 0-0 lang op het scorebord bleef staan, was vooral de verdienste van de goed keepende Nick van der Linden. Pas in de laatste minuut van de eerste helft moest de Rhedense goalie zijn meerdere erkennen in Joshua Gieling, die na een paar eenvoudige kapbewegingen de bal in een leeg doel kon tikken.

In de tweede helft bleef SML dominant. Dat resulteerde in de 67ste minuut in een fraaie rush van Hanifi Deniz. Hij stuitte echter op de keeper. Daarmee was het gevaar voor SC Rheden nog niet geweken, want bij de volgende aanval slaagde invaller Nourdin Bergwerff er wel in om de bal achter Nick van der Linden te krijgen: 2-0.

Pas na het tweede tegendoelpunt begon de ploeg van trainer John Farkas druk te zetten op de verdediging van de Arnhemmers. Tot in de blessuretijd slaagde SML er goed in om de tegenstanders buiten het strafschopgebied te houden. Maar één momentje van onachtzaamheid gaf invaller Kai Dorland in de 92ste minuut de gelegenheid om de aansluitingstreffer te maken.

In de resterende minuten van de blessuretijd kwam SML niet meer in gevaar.

Trainer Muhainam ("Mo") Samir kon na afloop van de wedstrijd dan ook tevreden terugkijken:

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel