Ankeiler: In de eerste wedstrijd onder leiding van Edward Sturing is Vitesse tegen een flinke nederlaag aangelopen.

- In de eerste wedstrijd onder leiding van Edward Sturing is Vitesse tegen een flinke nederlaag aangelopen. Het bleek een kinderlijk eenvoudig slachtoffer voor Ajax. Nadat in de eerste helft de marge al was opgelopen naar twee goals, walsten de Amsterdammers na rust nog verder over Vitesse heen, 5-0.

Na de interlandperiode was de eerste wedstrijd van interim-hoofdtrainer Edward Sturing er eentje waar Vitesse normaliter niet echt op zit te wachten. Maar met Ajax in de huidige vorm van dit seizoen zou dat voor Vitesse wellicht nog wat mogelijkheden kunnen bieden. Aan de zijde van de Arnhemmers ontbrak Mica Pinto met een blessure en Marco van Ginkel wegens een schorsing.

Binnen enkele minuten liep Vitesse echter al tegen de eerste tegentreffer aan van de avond. Een mooi lopende aanval over vele schijven werd uiteindelijk opgezet en afgerond door de zeventienjarige Jorrel Hato. Via meerdere combinaties door de as van het veld kon de centrale verdediger eenvoudig de 1-0 binnenschuiven. Tien minuten later zorgde Kristian Hlynsson na een soortgelijk combinatie simpel voor de 2-0.

Dubieus buitenspel

Daartussen liet ook Vitesse van zich horen. Vlak na de 1-0 leek Said Hamulic namelijk de Arnhemmers op 1-1 te zetten. Echter werd er gevlagd door de assistent, maar of dat vlagsignaal terecht was zullen we helaas nooit echt zeker weten. Het doelpunt werd grondig door de VAR bekeken, maar deze kon geen overtuigend bewijs voor het tegendeel bieden, waardoor het doelpunt afgekeurd bleef.

Akpom

Ook na rust bleef Ajax de betere ploeg en verruimde het snel de voorsprong tot 3-0. Een handig overstapje van Hlynsson zorgde ervoor dat Chuba Akpom de lage voorzet vanaf de rechterkant, met wat hulp van Dominik Oroz, kon binnen frommelen. Zo’n tien minuten later kon diezelfde Akpom vogelvrij een goed aangesneden hoekschop van Steven Berghuis eenvoudig inkoppen, 4-0.

Daarmee was de kous voor Vitesse nog altijd niet af. Met nog ruim twintig minuten op de klok was het middenvelder Kenneth Taylor die ervoor zorgde dat de marge nog groter werd. Middels een mooie aanval en een handige kap van Taylor, kon hij simpel de vijfde Amsterdamse treffer binnenschieten.

Door de nederlaag in Amsterdam drukt Ajax de Arnhemmers voorlopig nog verder in de problemen. De verliespartij betekent dat de concurrentie, FC Volendam en FC Utrecht, weer verder uit kan lopen. Volgende week wacht er op zaterdagavond ook weer een lastige uitwedstrijd voor Vitesse. Het mag dan aantreden in het verre zuiden, daar wacht tegen Fortuna Sittard.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel