Ankeiler: Modèste Monteban uit Arnhem zamelt rugzakjes in voor kinderen van vluchtelingen in Griekenland.

- Modèste Monteban uit Arnhem zamelt rugzakjes in voor kinderen van vluchtelingen in Griekenland. Ze heeft zich bij de landelijke actie opgegeven als inzamelpunt, omdat ze het een mooi initiatief vindt. “Ik wil graag kinderen helpen”, vertelt Monteban.

Volgens de overkoepelende organisatie Because We Carry is 30% van de mensen die vluchten kind. De kinderen in vluchtelingenkampen hebben vriendjes en speelgoed achter moeten laten en kunnen vaak niet naar school. Nu de temperatuur daalt in Griekenland zitten de kinderen in overvolle tenten steeds meer binnen, weet de vluchtelingenorganisatie. Daarom wil Because We Carry rugzakken doneren met daarin speelgoed of schoolspullen.

Kinderen kunnen helpen

"Als klein meisje wilde ik al andere ‘arme’ kindjes helpen", vertelt Monteban. Daarom aarzelde ze niet om zich aan te melden als inzamelpunt. "Ik vind dat ieder kind speelgoed en schoolspullen verdient en ik hoop dat deze rugzakken echt iets kunnen betekenen. Dat de kinderen er blij van worden en het hun dag iets leuker maakt."

Inmiddels liggen er al twee gevulde rugzakjes in de bijkeuken van de Arnhemse en daar kunnen er nog veel meer bij. "Als mensen willen doneren dan kunnen ze via de mail contact met mij opnemen. Ik zorg er uiteindelijk voor dat de rugzakken op de juiste plek komen." Het is wel belangrijk dat de rugzakjes brede banden hebben en de spullen die erin zitten er netjes uitzien. "Daar letten wij goed op als we rugzakken innemen", legt Monteban uit.

De actie loopt tot 15 december en daarna worden ze naar Griekenland gestuurd.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Meer over

Deel dit artikel