Ankeiler: De omgeving van station Arnhem-Zuid moet veiliger en groener.

- De omgeving van station Arnhem-Zuid moet veiliger en groener. Om dat te bereiken gaat de gemeente Arnhem investeren in een park, meer ruimte voor fietsen en de bouw van 150 woningen. De nieuwe woningen komen aan de kant van De Laar, waar nog beschikbare bouwgronden liggen.

"Woningen moeten echt zorgen voor een buurt en een stad waar het over jaren nog steeds goed leven is", stelt wethouder Bouwkamp van stedelijke ontwikkeling. De helft van woningen is bestemd voor sociale huur en een aanzienlijk deel van de nieuwbouw is er op gericht om ouderen uit de omliggende wijken te laten doorstromen naar een toekomstbestendige woning.

Naast de 150 nieuwe woningen wordt er ook extra werkruimte gecreëerd. Hiermee wil de gemeente de wijkeconomie verbeteren. Om de bereikbaarheid van het station te vergroten komt er aan de zuidzijde extra ruimte om fietsen te stallen.

"Met de aanpak rondom het stationsgebied zorgen we voor extra woningen en meer sociale huur, in een groen gebied waar je snel met openbaar vervoer van de ene naar de andere plek kan."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel