Bevat Video: Video
Ankeiler: De zorgen voor Vitesse worden groter en groter: Ook de 6-puntenwedstrijd tegen Fortuna Sittard ging verloren.

- De zorgen voor Vitesse worden groter en groter: Ook de 6-puntenwedstrijd tegen Fortuna Sittard ging verloren. In Limburg ging de ploeg van interim-trainer Edward Sturing met 3-1 onderuit. Bovendien kunnen Melle Meulensteen en Dominik Oroz een schorsing tegemoet zien.

Edward Sturing had een aantal wijzigingen in het basisteam doorgevoerd, ten opzichte van de opstelling bij de wedstrijd teen Ajax. Dat resulteerde erin dat Nicolas Isimat-Mirin op de bank moest beginnen en Dominik Oroz op de positie van laatste man werd gezet.

Die opstelling leek geen gelukkige keuze. Fortuna Sittard kwam na 18 seconden al op voorsprong, nadat Ivo Pinto Kaj Sierhuis bediende. De Limburgse aanvaller verschalkte Eloy Room met een fraaie boogbal.

Na 23 minuten spelen verdubbelde Sierhuis de voorsprong. Opnieuw kwam de assist van Ivo Pinto, en opnieuw zag de verdediging van Vitesse er niet goed uit. Waar er de verwachting was dat Vitesse na een donderspeech van Edward Sturing wel voor de nodige scherpte bij de Arnhemse ploeg zou zorgen, lag binnen 2 minuten in de tweede helft de 3-0 al in het net: Tijani Noslin liep Dominik Oroz eruit en schoot de bal hard langs Eloy Room.

Rood voor Meulensteen

Meteen na die treffer maakte Melle Meulensteen een onnodige overtreding op de helft van Fortuna Sittard en daarvoor ontving hij van scheidsrechter Alex Bos zijn tweede gele kaart: Vitesse moest met 10 man verder.

Ook Dominik Oroz kwam met een gele kaart in de administratie van de scheidsrechter terecht, wat hem ook een schorsing op gaat leveren voor de komende wedstrijd.

Vreemd genoeg leek de ondertalsituatie de Arnhemmers wel een extra boost te geven. Het was de hard werkende Million Manhoef die nog een eretreffer wist te produceren: 3-1.

Het had nog erger kunnen eindigen voor Vitesse, maar Eloy Room hield zijn ploeg overeind, onder andere door tot twee keer toe een penalty van Kaj Sierhuis te stoppen.

'Beste voetbal na rode kaart'

Trainer Edward Sturing was positief over het spel na de rode kaart, "maar als je na 18 seconden een doelpunt tegen krijgt dan sta je niet goed [...] We maken teveel verdedigende fouten, maar ook in de opbouw".

'Manier waarop we goals weggeven is pijnlijk'

"Die fouten moeten er gewoon uit" zei keeper Eloy Room over de makkelijk weggegeven tegentreffers.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel