Ankeiler: De overnachtingshaven van Spijk gaat dit jaar nog niet open. De reden hiervoor is dat er eerst meer veiligheidstesten moeten worden gedaan.

- De overnachtingshaven van Spijk gaat dit jaar nog niet open. De reden hiervoor is dat er eerst meer veiligheidstesten moeten worden gedaan. De planning is nu dat de haven op 1 februari volgend jaar opengaat.

De nieuwe haven in de Boven-Rijn bij Spijk is bedoeld als overnachtingshaven voor binnenvaartschippers. Naast vijftig gewone ligplaatsen zijn er twee ligplaatsen voor duwschepen met duwbakken en speciale ligplaatsen voor schepen met gevaarlijke ladingen. Ook zijn er voorzieningen voor de scheepvaart, zoals een auto-afzetsteiger, parkeerplaatsen en walstroom.

Testen met camera's en brandweeroefening

De bedoeling was dat de haven nog dit jaar in gebruik kon worden genomen, maar dat gaat niet lukken. De komende tijd worden de laatste werkzaamheden afgerond en veiligheidstesten uitgevoerd. Zo worden de walstroomvoorzieningen en beveiligingscamera’s nog uitgebreid getest en wordt er een brandweeroefening gehouden. Tot de daadwerkelijke openstelling blijft de overnachtingshaven gesloten en is het niet toegestaan om de haven in te varen.

Deel dit artikel