Bevat Video: Video
Ankeiler: Zijn optreden in het televisieprogramma 'Even tot hier' heeft supermarkteigenaar Willie van den Berg uit Babberich tal van leuke reacties opgeleverd.

- Zijn optreden in het televisieprogramma 'Even tot hier' heeft supermarkteigenaar Willie van den Berg uit Babberich tal van leuke reacties opgeleverd. Het programma ging op komische wijze met hem in gesprek over de concurrentie die supermarkten langs de grens ervaren vanwege lagere prijzen in Duitsland.

Direct na de uitzending ontplofte de Whatsapp en Facebook van Willie van den Berg. Hij werd bijna twee miljoen keer bekeken, en dat vindt hij bijzonder. ‘‘Het is ongelooflijk’’ vertelt van den Berg. ‘‘Het mooie is dat het programma over dit hele belangrijke onderwerp sprak met een komische knipoog.’’

Het tv-programma Even tot hier gaf in de uitzending van afgelopen weekend aandacht aan de uitdagingen waar kleine supermarkten langs de grens mee te maken hebben. Het probleem is dat sommige boodschappen in Duitsland een stuk goedkoper zijn dan hier in Nederland, waardoor deze supermarkten hun klanten verliezen. De inkoopprijzen van A-merk producten liggen in Duitsland lager. Maar die producten mag Willie niet voor die Duitse prijs inkopen en verkopen. Hij vindt dat de regering wat moet doen voor grenssupermarkten zoals die van hem.

'Alles staat of valt met zo’n buurtsuper'

Het zou van den Berg betreuren als kleine dorpssupermarkten niet meer kunnen blijven bestaan. ‘’Dan krijg je een groot probleem wat betreft de leefbaarheid van het dorp’’, zegt van den Berg. ‘‘Alles staat of valt met zo’n buurtsuper’’, vervolgt hij. Zo kunnen bijvoorbeeld de sportclub, de oudervereniging en de fanfare niet meer gesponsord worden door de dorpssupermarkt. Ook is het voor ouderen of mindervalide mensen een moment van sociaal contact.

De positieve reacties doen van den Berg goed. Hij merkt dat de interesse naar zijn supermarkt al groeit. Nu hoopt hij dat er ook daadwerkelijk meer klanten naar zijn filiaal komen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Meer over

Deel dit artikel