Bevat Video: Video
Ankeiler: De kerstbomenverkoop in de regio gaat dit jaar nog harder dan voorgaande jaren. Nicole Anneveld uit Babberich verwacht komend weekeinde uit te verkopen.

- De kerstbomenverkoop in de regio gaat dit jaar nog harder dan voorgaande jaren. Nicole Anneveld uit Babberich verwacht komend weekeinde uit te verkopen. Dat is ruim een week eerder dan vorig jaar.

De kerstboom wordt steeds vroeger gezet, blijkt bij de kerstbomenverkoop van HE Tuinmachines in Babberich. ‘’Dit jaar komt men in november al en loop het hard'' vertelt Nicole Anneveld. Zij verkoopt samen met haar man al vijftien jaar kerstbomen naast het runnen van hun eigen bedrijf. Vanuit een oude camper verkopen ze direct aan de rotonde kerstbomen. Het rijdt er af en aan met auto’s.

Zonneveld denkt zelf dat de verkoop dit jaar nog vroeger piekt in het seizoen door de verminderde populariteit van het Sinterklaasfeest. ‘‘Omdat de traditie minder wordt halen mensen maar eerder de boom in huis’’, zegt Anneveld. Daarnaast proberen veel mensen de mooiste boom te bemachtigen. Het populairst zijn de grotere bomen rond de twee meter. Ook komen er Duitsers in Babberich een boom uitzoeken. Vanwege de Advent traditie, staat de boom bij hen al ruim vier weken van tevoren klaar.

'Geef kerstboom water met plantenspuit'

‘‘Het grootste misverstand is dat een gezaagde boom snel uitdroogt’’, vertelt Anneveld. Dat blijkt niet het geval te hoeven zijn. ''Als je de boom goed water geeft, en met een plantenspuit steeds nat sproeit neemt de boom het vocht op via de naalden en blijft hij mooi'', legt Anneveld uit. Daarnaast is het niet handig een boom op een te warme plek in huis te zetten zoals dicht bij de open haard.

Daarnaast is het belangrijk dat je een verse boom koopt. ‘‘Bomen van de groothandel komen vaak uit Denemarken en zijn al weken oud’’, zegt de verkoopster. De Nordmann-bomen die haar man en zij aanbieden komen uit Duitsland, net over de grens bij Venlo. Ze worden direct na het kappen getransporteerd, zodat ze zo jong mogelijk zijn.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Meer over

Deel dit artikel