Bevat Video: Video
Ankeiler: Carnavalsorganisatie Boemelburcht in Zevenaar is nog volop bezig om op tijd hun geleende prinsenwagen gereed te krijgen.

- Carnavalsorganisatie Boemelburcht in Zevenaar is nog volop bezig om op tijd hun geleende prinsenwagen gereed te krijgen. Zij lenen dit jaar opnieuw een prinsenwagen van een andere vereniging. Na een lange zoektocht blijkt dat veel verenigingen in de Liemers met problemen rondom bouw- en stallocaties te zitten.

Volgens Roy Staring, de secretaris van Boemelburcht, is het tekort aan locaties om carnavalswagens te bouwen en stallen een groot probleem in de regio. ''Ik ben er zelf pas achter gekomen toen wij zelf op zoek waren'', vervolgt hij. Hij benaderde vele carnavalsverenigingen in de regio en kon steeds nergens terecht, sterker nog, verenigingen gaven aan met hetzelfde probleem te kampen. ''Het blijkt overal steeds een groter probleem te worden.''

De organisatie van Boemelburcht heeft het probleem aangekaart bij de gemeente maar daar komt nog weinig uit voort. Ondanks dat wil de organisatie van het Zevenaarse carnaval door blijven gaan om de traditie levende te houden. ''Heel veel jongeren kunnen niet meer bouwen’’, zegt Roy. ''Voor de toekomst is dat wel zorgelijk eigenlijk'', vervolgt hij. ''Ik denk dat het voor de jeugd heel belangrijk is dat er een goede uitlaatklep is in het maken van wagens'', vult bestuurslid Cuno de Kruyff aan.

Blij met het lenen

Omdat de carnavalsorganisatie nog steeds geen vaste plek heeft kunnen vinden voor een eigen wagen, lenen ze dit jaar de prinsenwagen van de carnavalsvereniging de Paverts uit Zeddam. '''Daar zijn we heel blij mee'', zegt De Kruyff. Dat kan, omdat in Zeddam de optocht precies een week eerder plaatsvindt dan in Zevenaar. Om hem helemaal eigen te maken, wordt de geleende prinsenwagen bij de boerderij van Theo Lemmens in Oud-Zevenaar omgebouwd.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel