Ankeiler: Burgemeester Van Riswijk en de wethouders zijn op een ludieke manier te zien in een nieuwe carnavalsvideo van de gemeente Zevenaar.

- Burgemeester Van Riswijk en de wethouders zijn op een ludieke manier te zien in een nieuwe carnavalsvideo van de gemeente Zevenaar. Frühschoppen staat centraal in de video, omdat dit een populair moment is tijdens carnaval.

Volgens de burgemeester komen op maandag veel inwoners naar het centrum om te Frühschoppen. Dit jaar gaat het net wat anders dan andere jaren. In plaats van dat iedereen zich verzamelt in de Weverstraat, wil de gemeente dat bezoekers zich over het hele centrum verspreiden. Met deze video, waarin de burgemeester en het college in een polonaise zich naar de markt verplaatsen, wil de burgemeester laten zien dat het gemeentebestuur écht onderdeel is van carnaval.

"Het is leuk om jezelf op de hak te nemen", zegt Van Riswijk over de opname. "Hoewel het gek is om op een dinsdagochtend je uitgedost in een polonaise te begeven, is het een leuke video geworden. De muziek maakt het natuurlijk nog vrolijker." In de video is het carnavalsnummer te horen dat het college vorig jaar uitbracht. "Dat was al helemaal leuk om te maken", vertelt de burgemeester over het nummer ‘Iessel en Olde Rien’.

De video is hier te bekijken.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel